Blind: 'Ik sta altijd achter de bondscoach'

Reacties

Daley Blind staat onvoorwaardelijk achter zijn vader en Oranje-bondscoach Danny Blind, die in zijn ogen ook bij een mislukte EK-kwalificatie moet blijven.

Blind: 'Ik sta altijd achter de bondscoach'

Daley Blind heeft moeite met vragen over de toekomst van zijn vader als bondscoach, die in zijn ogen ook moet blijven als het EK wordt misgelopen. 'Ik sta altijd achter de bondscoach. Dat heb ik bij Louis van Gaal en Guus Hiddink gedaan en doe ik dus ook bij mijn vader', zegt de verdediger annex middenvelder van Manchester United tegen De Telegraaf.

Bondscoach Blind verdient volgens international Blind extra steun vanuit de KNVB. 'Er zijn voor een bondscoach betere momenten geweest om in te stappen', zegt Daley Blind. Zijn vader maakte immers zijn entree als eindverantwoordelijke op het moment dat de kwalificatie voor het EK al niet bijster florissant was.

De dramatische start van het hoofdstuk bondscoach Blind mag geen molensteen om de Oranje-nek worden. 'Je moet positief blijven, zorgen dat de sfeer goed blijft en vol energie de wedstrijden in gaan. IJsland-thuis en Turkije-uit hebben we nu achter ons gelaten. Het heeft geen zin meer om bij die nederlagen stil te staan. Het is belangrijk om vooruit te kijken en keihard te werken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.