Blind: 'Het EK halen is nu het enige dat telt'

Reacties

Danny Blind weet wat hem als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal te doen staat: Oranje ondanks de slechte uitgangspositie in Groep A van de kwalificatiereeks naar de Europese eindronde in Frankrijk leiden.

Blind: 'Het EK halen is nu het enige dat telt'

Blind heeft van de KNVB een contract gekregen tot en met het WK 2018 in Rusland. De 53-jarige Zeeuw reageerde vanaf zijn vakantieadres op zijn aanstelling. 'Ik ga er samen met staf en spelers hard aan werken om ons te kwalificeren voor het EK van volgend jaar. Dat is mijn enige doel, dat EK halen. Ik kijk nu niet terug en niet verder vooruit, alleen het halen van het EK telt.'

Nederland stevent door nederlagen bij Tsjechië (1-2) en IJsland (0-2) en een gelijkspel tegen Turkije (1-1) af op de derde plaats en dus play-offs. Die slechte resultaten – Oranje moet bij de eerste twee eindigen om zich direct te plaatsen - leidden maandag tot het vertrek van Guus Hiddink, onder wie Blind tot dusverre als assistent werkte.

Het lag voor de hand dat de oud-speler van Sparta, Ajax en Oranje zou worden gepresenteerd als opvolger van Hiddink. Vorig jaar maakte de KNVB immers al bekend dat Blind na het EK 2016 eindverantwoordelijke zou worden. Er moest alleen nog onderhandeld worden over zijn nieuwe functie en bijbehorende contract.

'We zijn blij dat we na het afscheid van Guus Hiddink snel en in eigen huis een geschikte opvolger hebben gevonden', stelt directeur Bert van Oostveen nu die gesprekken zijn afgerond. 'We wensen Danny, samen met zijn staf, veel succes toe.' Het debuut van Blind staat gepland voor 3 september, als IJsland naar de De Arena komt in het kader van de EK-kwalificatiereeks.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.