'Blind heeft Van Persie niet meer nodig bij Oranje'

Reacties

Als bondscoach Danny Blind maandagmiddag om 14.00 uur de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterlands tegen Wales en Duitsland bekendmaakt, zit Robin van Persie daar niet meer bij. Dat meldt De Telegraaf.

'Blind heeft Van Persie niet meer nodig bij Oranje'

Van Persie is 35 tegen de tijd dat Oranje zich eventueel opmaakt voor het WK 2018 in Rusland en maakte zich tijdens de afgelopen interlandperiode onmogelijk door op de training in aanvaring te komen met Memphis Depay. Na afloop van zijn 101ste interland tegen Tsjechië (2-3), waarin de topscorer aller tijden van vijftigste interlandgoal maakte maar ook in eigen doel scoorde, bleek echter uit niets dat Van Persie zelf overweegt te stoppen als international.

Blind zou echter niet langer heil zien in het oproepen van Van Persie. De afgelopen zomer als opvolger van Guus Hiddink aangestelde coach vindt de spits van Fenerbahçe niet fit genoeg en deed de laatste twee interlands tegen Kazachstan (2-1) en Tsjechië daarom alleen een beroep op de 32-jarige aanvaller als invaller. Zolang Blind de keuzeheer is van Oranje is de kans dus groot dat het daarbij blijft. VI-analyticus Taco van den Velde schreef daarover eerder ook al.

Het zou een roemloos einde betekenen van de rijke interlandcarrière van Van Persie. Sinds zijn debuut op 4 juni 2005 tegen Roemenië (2-0) scoorde niemand meer namens het Nederlands elftal dan de voormalige speler van Feyenoord, Arsenal en Manchester United. Samen met Wesley Sneijder heeft de voormalige Oranje-captain bovendien de meeste WK-wedstrijden achter zijn naam staan (zeventien) dankzij de succesvolle eindtoernooien van 2010 en 2014.

Voor het Nederlands elftal breekt na de uitschakeling voor het EK van volgend jaar in Frankrijk een periode aan zonder competitieve interlands. Op 13 en 17 november treft Oranje respectievelijk Wales en Duitsland in vriendschappelijke duels, terwijl in maart ontmoetingen met het EK-gastland Frankrijk en Engeland wachten. Op 6 september 2016 start de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 in Rusland voor Nederland met een wedstrijd in en tegen Zweden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.