Blind en Jones gestraft voor misdragingen na Europa League-finale

Reacties

Phil Jones en Daley Blind zijn door de UEFA bestraft voor het overtreden van regels rondom de dopingprocedure na afloop van de Europa League-finale, meldt de Britse persgroep PA.

Blind en Jones gestraft voor misdragingen na Europa League-finale

Blind krijgt een boete van vijfduizend euro voor 'het overtreden en niet meewerken aan de dopingprocedure'. Ploeggenoot Jones maakte het nog bonter en krijgt bovenop een boete van dezelfde hoogte een schorsing van twee duels in Europa. De verdediger krijgt die sanctie voor het beledigen van medewerkers van de procedure.

Daar komt bij dat Manchester United door de misdragingen van het tweetal een boete krijgt van tienduizend euro, maar de club kan daar nog tegen in beroep gaan. De verplichtingen van de dopingprocedure volgden op het duel met Ajax om de eindzege van de Europa League.

De schorsing voor Jones is een nieuwe tegenvaller voor manager José Mourinho, die volgende week dinsdag in de strijd om de Europese Super Cup met Real Madrid ook al niet kan beschikken over Eric Bailly. De Ivoriaan werd bestraft voor zijn rode kaart in de Europa League-halve finale tegen Celta de Vigo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.