Blind droomt van nieuw succes tegen Liverpool

Reacties

In de eerste ontmoeting tussen Liverpool en Manchester United dit seizoen maakte Daley Blind een cruciaal doelpunt. De United-verdediger gelooft dat zijn team ook op Anfield succesvol kan zijn tegen de rivaal.

Blind droomt van nieuw succes tegen Liverpool

Op 12 september rondde Blind tegen Liverpool een ingestudeerde vrije trap af en brak zo de ban op Old Trafford. United liep vervolgens uit naar een 3-1 overwinning. Een overwinning is ook dit keer nodig voor de ploeg van manager Louis van Gaal. Zondag wordt om 15.05 uur afgetrapt in Liverpool.

'Op het moment dat je het veld opstapt, dan heb je dit duel in je hoofd al meerdere keren gespeeld', gaf Blind op de United-site het belang van de confrontatie aan. 'Je weet hoe speciaal het gevoel is als je het veld opstapt. Iedere wedstrijd in de Premier League heeft zijn charme, maar United tegen Liverpool is speciaal. Als voetballer wil je dit soort duels spelen, want dit zijn clubs met een grote historie en een grote rivaliteit.'

Vorig jaar won United met 2-1 op Anfield door twee treffers van Juan Mata. Blind keek met genoegen terug op die zege. 'Het was fantastisch om de tweede goal te vieren met de meegereisde supporters. Ik ben blij dat ik dat meegemaakt heb en ik wil dat graag opnieuw beleven.' Zoals ook zijn doelpunt van eerder dit seizoen voor vreugde zorgde. 'Dat was een geweldig gevoel.'

United reist af naar Liverpool als nummer zes van de Premier League. Liverpool heeft drie punten minder en kan bij een overwinning dus op gelijke hoogte komen. 'Er zijn geen grote verschillen op de ranglijst. Het verschil met de koploper is maar negen punten, dus er komen veel belangrijke duels aan. We moeten dus wedstrijden blijven winnen', oordeelde Blind.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.