Blind blij met transfer Depay naar Manchester United

Reacties

Bondscoach Danny Blind meent dat Memphis Depay met zijn transfer naar Manchester United de juiste stap heeft gezet. Volgens de voormalige assistent van United-manager Louis van Gaal kan de 21-jarige aanvaller zich uitstekend doorontwikkelen in de Premier League.

Blind blij met transfer Depay naar Manchester United

'Ik ben dolblij voor hem', aldus Blind over Depay, die van PSV overstapte naar de Engelse recordkampioen. 'Het is een uitstekende transfer voor een uitstekende speler. Hij heeft daar een goede trainer die hem bovendien al goed kent. Dat is belangrijk.'

Mocht Depay zich bij de Engelse recordkampioen verder ontwikkelen, komt dat ook Blind en Oranje goed uit. Zaterdag werd immers bekend dat de weg van Oranje naar het WK van 2018 loodzwaar is. Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg kwamen als tegenstanders uit de bus in Sint-Petersburg. Begin september 2016 start voor Oranje het traject dat tot plaatsing voor het WK moet leiden.

In die Poule des Doods is Frankrijk de grootste concurrent van Oranje. 'Frankrijk heeft een heel arsenaal aan topspelers om uit te putten, maar wij hebben ook heel wat individuele klasse', doelt Blind onder meer op Arjen Robben en Depay.

Op het afgelopen WK in Brazilië was Robben met Van Gaal aan het roer de grote ster bij Oranje, maar het toernooi van 2014 vormde óók het podium voor de definitieve doorbraak van Depay op het allerhoogste podium. Depay zag hoe Robben de mondiale voetbalwereld imponeerde door als uitblinker twee keer te scoren tegen Spanje (1-5). Later in de groepsfase vertolkte Depay zelf ook een hoofdrol. Hij maakte tegen Australië de winnende goal (2-3) en  bepaalde – op aangeven van Robben – de eindstand tegen Chili in de laatste groepswedstrijd op 2-0. Uiteindelijk was de kwartfinale het laatste WK-duel waarin Depay zijn opwachting maakte.

Tijdens het WK in Brazilië werd Depay verkozen tot een van de drie grootste talenten van het toernooi. Uitgerekend twee Fransen werden ook genomineerd: Raphaël Varane en de uiteindelijke winnaar Paul Pogba. In de tijd tot de start van de WK-kwalificatiecampagne zal moeten blijken of Depay zijn belofte als steunpilaar van Oranje inderdaad kan inlossen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.