Blind blij met nieuwe kans als centrale verdediger

Reacties

Dankzij het blessureleed bij Manchester United krijgt Daley Blind weer een kans op zijn favoriete positie. De Oranje-international voelt zich op zijn gemak centraal achterin.

Blind blij met nieuwe kans als centrale verdediger

Vorig seizoen was Blind een vaste waarde als centrale verdediger, maar met de wisseling van de wacht veranderde zijn status op Old Trafford. In tegenstelling tot Louis van Gaal zag diens opvolger José Mourinho de Oranje-international alleen als linksback.

Maar nood breekt wetten op Old Trafford. Door de nodige blessures is de spoeling uitermate dun geworden wat centrale verdedigers betreft. Na het wegvallen van Phil Jones, Chris Smalling en Marcos Rojo posteert Mourinho daarom Blind toch weer centraal achterin. Na zijn invalbeurt in het Europa League-duel met Anderlecht na het uitvallen van Rojo begon de Nederlander zondag tegen Burnley (0-2) als centrale verdediger.

'Het ging goed. Ik denk dat ik met Eric Bailly een goede klik heb, ondanks de taalbarrière', zei Blind tegen MUTV. 'Ik heb vorig seizoen veel op deze positie gespeeld. Ik voel me lekker op deze positie, ik voel me er goed en comfortabel. Ik ben blij er weer te staan.'

Maar de linkspoot pint zichzelf niet vast op één positie in het team van Manchester United. 'Iedereen die mij kent weet dat ik speel waar de manager me nodig heeft. Net als ieder ander wil ik vooral spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.