Blind: 'Als het aan mij ligt, ben ik er dinsdag bij'

Reacties

Danny Blind blijft strijdbaar ondanks de benarde situatie bij het Nederlands elftal. De bondscoach zegt zondagochtend bij de oefeninterland tegen Italië gewoon op de bank te willen zitten.

Blind: 'Als het aan mij ligt, ben ik er dinsdag bij'

Amper een halve dag na de pijnlijke 2-0 nederlaag bij Bulgarije ging Blind kort in op zijn positie. 'Als het aan mij ligt, ben ik er dinsdag bij. Tenzij de KNVB anders beslist', vertelde de bondscoach aan Voetbal International. De keuzeheer is in afwachting van het gesprek van zondagmiddag bij de KNVB.

Blind stelde zaterdagavond te moeten nadenken over zijn positie. 'Ik zeg niet dat ik het bijltje erbij neergooi, maar ik moet daar over nadenken. Ik ben namelijk wel ongelooflijk teleurgesteld.' De keuzeheer zei zondagochtend op het vliegveld in Bulgarije het volgende: 'Ik wil niet te veel zeggen nu, maar ik blijf strijdbaar. Ik voel ook verantwoordelijkheid naar de spelers toe.'

Het water staat aan de lippen bij Oranje, dat na het EK ook het komende WK dreigt te missen. Na vijf duels staat het Nederlands elftal vierde in Groep A met slechts zeven punten. Het gevolg is dat bijna alle resterende wedstrijden gewonnen moeten worden om nog een WK-ticket te grijpen. Dinsdagavond wacht voor Oranje in de Amsterdam Arena een oefeninterland tegen Italië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.