Blind als centrale verdediger geen optie voor Mourinho

Reacties

José Mourinho lijkt Daley Blind niet langer als optie te zien voor de centrale posities achterin. De Oranje-international speelde alleen dit seizoen al tien keer op die plek, maar de manager van Manchester United geeft nu aan andere spelers de voorkeur.

Blind als centrale verdediger geen optie voor Mourinho

Door diverse blessures was de spoeling dit seizoen dun in het hart van de verdediging. Na de rentree van Eric Bailly in het Europa League-duel met Zorya Luhansk heeft Mourinho weer wat meer opties, maar de Ivoriaanse aankoop zal in januari opnieuw afwezig zijn door zijn Afrika Cup-deelname. 'Dat zal een groot verlies zijn', zei de Portugees vrijdag richting het competitieduel van zondag met Tottenham Hotspur.

Chris Smalling is het andere zorgenkindje van Mourinho. De Engelse verdediger miste al tien officiële duels door een gebroken teen. 'Laten we hopen dat Smalling op tijd herstelt om Bailly te vervangen, want met zoveel wedstrijden hebben we alle spelers nodig. Momenteel hebben we alleen Phil Jones, Bailly en Marcos Rojo.' Dat Mourinho Blind niet in dat rijtje noemt, is een teken aan de wand. De Nederlander werkte zijn laatste duels af als linksback of zat op de bank.

Afgelopen seizoen was de 26-jarige linkspoot onder leiding van Louis van Gaal juist nog vaste keus het centrum van de United-defensie. Slechts zes van zijn 63 officiële duels werkte de ex-Ajacied af als linksback. Dat had ook gevolgen voor zijn positie bij Oranje, waar hij door bondscoach Danny Blind steeds vaker centraal achterin werd opgesteld. De laatste vijf interlands vormden Jeffrey Bruma en Virgil van Dijk echter steevast het centrale duo, waardoor Blind weer verhuisde naar de linksbackpositie.

Spurs
Omdat Luke Shaw ook zondag tegen Spurs nog niet inzetbaar is voor United, is de kans aanwezig dat Blind opnieuw de linkerflank bewaakt. Het is een belangrijk duel voor United gezien het huidige gat van zes punten in het voordeel van de Londenaren. Mourinho vindt dat de zesde positie de prestaties van zijn ploeg geen recht aandoet. 'Er zijn teams in de Premier League die een stuk minder goed hebben gespeeld, maar wel veel meer punten hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.