Blije Sneijder: 'Ik heb gebeld met Van Gaal én Mourinho'

Een compleet vliegveld werd stilgelegd, uitzinnige fans stormden terwijl dat verboden was richting het vliegtuig, het busje waar hij mee werd vervoerd moest zich door een dik pak supporters heen wringen en dan heeft Wesley Sneijder nog geen bal aangeraakt. De aanvoerder van Oranje is de nieuwe ster van Turkije en Galatasaray en heeft dat geweten.

Blije Sneijder: 'Ik heb gebeld met Van Gaal én Mourinho'

Hoewel Sneijder bij gerenommeerde Europese topclubs als Internazionale en Real Madrid heeft geacteerd, keek ook hij zijn ogen uit. Als een ware sultan werd hij ontvangen op de luchthaven van Istanbul.

'Ik heb qua voetbalgekte veel meegemaakt, maar dit overtreft echt alles', vertelt Sneijder in De Telegraaf. 'Het welkom geeft me een warm gevoel en de bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Dit is met geen pen te beschrijven. Ik wilde de fans vanuit het busje gedag zeggen, maar had dat beter niet kunnen doen. Er brak een totale gekte los.' De verafgoding deed Sneijder goed. 'Na maanden op het tweede plan bij Inter was het een verademing dat een club me zó graag wilde hebben. En nadat ik me in de club had verdiept, wist ik het helemaal zeker: hier wil ik voetballen. Ik ga de supporters terugbetalen wat ze mij nu al voor vreugde hebben gegeven.'

SleutelfigurenSneijder: 'Ik heb me van alle kanten heel goed laten informeren', vervolgt Sneijder over hetgeen voorafgaand aan zijn heldenonthaal plaats had. 'Ik heb José Mourinho en Louis van Gaal gebeld, omdat zij sleutelfiguren in mijn voetbalcarrière zijn en ik hun mening belangrijk vind. Ze zeiden allebei hetzelfde: doen! Zij gaven mij het laatste zetje, weten hoe het Turkse voetbal in de lift zit en denken dat ik hier pas.'

De reden voor het telefoontje naar Van Gaal heeft uiteraard ook te maken met het Nederlands elftal. Als aanvoerder hoopt Sneijder op het WK 2014 hoge ogen te gooien met Oranje. 'Dit is ook allemaal belangrijk met het oog op het WK', beaamt Sneijder.

DebuutMogelijk maakt Sneijder al komend weekend zijn debuut in de derby tegen aartsrivaal Besiktas, dat ook nog eens de nummer twee achter Galatasaray is. 'Ik heb keihard getraind, thuis extra oefeningen gedaan en mezelf topfit gehouden. Mijn transfer naar Inter had na de zomervakantie en een voorbereiding, waarin ik drie keer een kwartiertje mocht meedoen, plaats. Tegen Milan speelde ik vervolgens zeventig minuten en wonnen we met 4-0. Het zou na Real Madrid-Atlético en Internazionale-AC Milan voor de derde keer in een stadsderby zijn', refereert Sneijder aan de beladen binnenkomst bij zowel Madrid als Inter.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen