Blije Rojo: 'Werken met Van Gaal is fantastische kans'

Reacties

Marcos Rojo kijkt er bijzonder naar uit om bij Manchester United met Louis van Gaal te gaan samenwerken. De Argentijn zette woensdag zijn handtekening onder een contract dat hem voor vijf jaar aan The Red Devils verbindt.

Blije Rojo: 'Werken met Van Gaal is fantastische kans'

Rojo (24) komt over van Sporting Lissabon en is de defensieve aankoop waar Van Gaal zo vurig op hoopte. Als onderdeel van de deal maakt aanvaller Nani voor één seizoen op huurbasis de overstap naar de Portugese club waar hij zijn carrière begon. Manchester United betaalt twintig miljoen euro voor Rojo. De centrumverdediger annex linksback is vereerd om aan de slag te mogen op Old Trafford.

'De Premier League is de mooiste competitie ter wereld. Het feit dat ik daar nu ga spelen voor de grootste club ter wereld is een droom die uitkomt', aldus de 28-voudige Argentijnse international, die met zijn land actief was op het WK. Het trainen onder Van Gaal is voor Rojo eveneens een zeer prettige bijkomstigheid. 'Ik ben jong en wil nog veel leren. Spelen onder een ervaren, technisch onderlegde coach als Van Gaal is een fantastische kans.'

Op zijn beurt is ook Van Gaal dolblij met zijn aanwinst, die rugnummer 5 heeft gekregen. 'Marcos is een zeer getalenteerde verdediger. Hij heeft op het hoogste niveau ter wereld gespeeld, is fysiek sterk en wil dolgraag leren. Dat zegt me dat hij een prachtige toekomst tegemoet gaat.' Met Rojo heeft de ex-bondscoach zijn gewenste verdediger binnen. In defensief opzicht zat hij nogal krap omdat mannen als Luke Shaw, Jonny Evans en Antonio Valencia geblesseerd zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.