Blije Heitinga: 'Ik wilde per se naar de Bundesliga'

Reacties

De transfer van John Heitinga leverde maandagmiddag louter blije gezichten op in Berlijn. De dertigjarige verdediger is ervan overtuigd na Ajax, Atlético Madrid, Everton en Fulham opnieuw een werkgever van aanzienlijke statuur te hebben gevonden. Hertha BSC is vooral blij met de ervaring die Heitinga met zich meebrengt.

Blije Heitinga: 'Ik wilde per se naar de Bundesliga'

'John Heitinga is een internationaal gelouterde verdediger, van wie vooral onze jonge spelers veel kunnen leren', vertelt technisch directeur Michael Preetz op de clubwebsite over de 87-voudige international, die na de zomer aan zijn veertiende seizoen als prof begint en na de Eredivisie, de Primera División en de Premier League nu de Bundesliga aandoet.

Dat maakt ook van Heitinga een blij man. 'Ik wilde per se naar de Bundesliga, daarom verheug ik me enorm op mijn tijd bij Hertha BSC', vertelt de Alphenaar, die in de Duitse hoofstad een tweejarig contract tekent. 'Na Amsterdam, Madrid en Londen is Berlijn nu de volgende wereldstad waarin ik mijn loopbaan voortzet. Ik kijk ernaar uit kennis te maken met de ploeg en zijn fantastische fans.'

Onder leiding van de Nederlandse trainer Jos Luhukay komt Heitinga komend seizoen te spelen in het Olympiastadion van Berlijn, dat bijna 75 duizend toeschouwers kan herbergen. Heitinga betrad het veld van de beroemde voetbaltempel met grote ogen. 'Indrukwekkend, ronduit indrukwekkend', aldus de ex-Ajacied, die maandag zijn transfer afrondde met het doorstaan van de medische keuring.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.