'Blij dat we ons met dit soort teams kunnen meten'

Een vermakelijke slotfase tijdens Vitesse - SC Heerenveen resulteerde in een 1-1 gelijkspel. Waar Vitesse via Wilfried Bony de overwinning dacht binnen te hebben, maakte verdediger Jeffrey Gouweleeuw de gelijkmaker. De reacties van beide trainers.

'Een vreemd gevoel', reageerde Heerenveen-trainer Ron Jans na de wedstrijd. 'We mogen tevreden zijn met een punt. De wedstrijd was redelijk in balans maar we hadden geluk met de gelijkmaker. Toen we achterkwamen zijn we met vier spitsen gaan spelen, maar Gouweleeuw maakt het doelpunt. Die gaat met standaardsituaties goed om.'

'De fase na rust ging het goed, toen had ik er veel vertrouwen in', vervolgt Jans. 'Later bleek Vitesse toch sterker te zijn. Gelukkig is Brian Vandenbussche aan een mooie reeks bezig, hij had een aantal goede reddingen.'

Zijn collega en Vitesse-trainer John van den Brom zag de drie punten in de blessuretijd worden weggekaapt. 'In de 88ste minuut is daar de bevrijdende goal, althans zo lijkt het. Dan is deze uitslag teleurstellend. Aan de andere kant waren de omstandigheden zwaar en het tempo lag hoog. Teleurgesteld omdat je niet wint, maar ik ben trots op de manier hoe we gespeeld hebben. Ik ben blij dat we ons met dit soort tegenstanders kunnen meten.'

Vitesse bezet momenteel de zesde plaats van de Eredivisie. Heerenveen staat een stuk lager genoteerd. De ploeg van Ron Jans staat momenteel op de elfde positie. Foto: VI Images