Blessures dwingen Alex tot einde van carrière

Reacties

Alex heeft besloten per direct een punt achter zijn carrière te zetten. De 34-jarige Braziliaan kwakkelde al langer met blessures en heeft de hoop op een rentree opgegeven. Sinds zijn contract bij AC Milan in de zomer afliep, zat de oud-speler van PSV al zonder club.

Blessures dwingen Alex tot einde van carrière

Alex speelde van 2004 tot 2007 voor de Eindhovenaren. De grote, sterke verdediger maakte indruk met zijn meedogenloze verdedigen én zijn verwoestende afstandsschoten.  Bij PSV kreeg hij daardoor de bijnaam De Tank. Drie seizoenen op rij mocht hij met zijn ploeggenoten de landstitel vieren, zoals op de foto in 2007. In 84 wedstrijden in de Eredivisie kwam hij tot elf doelpunten.

Van 2007 tot 2012 speelde hij voor Chelsea. Hij maakte deel uit van het team dat in 2010 kampioen van Engeland werd en won er onder meer ook twee keer de FA Cup. Daarna droeg hij het shirt van Paris Saint-Germain (2012 tot 2014) en veroverde met PSG twee landstitels. De laatste twee jaar kwam hij uit voor AC Milan. Alex droeg ook zeventien keer het shirt van het nationale team van Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.