Blessures De Vrij en Dumfries smetjes op uitzege van Inter bij Napoli

Internazionale heeft de koppositie in de Serie A met een ruime 0-3 overwinning bij Napoli weer ingenomen. Nederlanders Denzel Dumfries en Stefan de Vrij moesten het veld met blessures verlaten.

Napoli
Napoli
0 - 3
Internazionale

Napoli stond voor het duel op acht punten achterstand van Inter en dus had de regerend landskampioen een overwinning nodig in eigen huis. De thuisploeg begon ook sterk aan de wedstrijd. Toch leek Inter al snel op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Marcus Thuram werd afgekeurd voor buitenspel.

Halverwege de wedstrijd kwamen de bezoekers uit Milaan wat beter in de wedstrijd, maar Inter was toen wel een sterkhouder kwijtgeraakt. De Vrij moest al vroeg het veld verlaten met een blessure. De Nederlander voegt zich bij de verdedigers Alessandro Bastoni en Benjamin Pavard in de ziekenboeg.

Napoli maakte weinig afspraak op de openingstreffer, maar was wel dichtbij de 1-0 met een afstandsknal van Matteo Politano. De Italiaan zag zijn poging echter op de lat uiteenspatten. Kort voor rust lukte het Inter wel om te scoren. Nicolò Barella legde de bal heerlijk klaar voor Hakan Çalhanoğlu die kiezelhard raakschoot.

Napoli dringt aan
In de tweede helft werd Napoli langzaam wat gevaarlijker. Victor Osimhen schreeuwde om een strafschop na een tikje van Francesco Acerbi, Napoli speelde door en Khvicha Kvaratskhelia schoot hard richting de verre hoek. Zijn schot werd echter knap gepakt door Inter-doelman Yann Sommer.

Na een ruim uur spelen gooide Inter echter de wedstrijd in het slot. Lautaro Martínez behield knap het overzicht en bediende Barella in het strafschopgebied. De middenvelder kapte fraai twee verdedigers uit en schoot met links raak.

Ook Dumfries valt uit
Niet veel later moest ook de tweede Nederlander bij Inter het veld geblesseerd verlaten toen Denzel Dumfries niet verder kon na problemen met de hamstring. Vijf minuten voor tijd gooide Thuram op aangeven van invaller Juan Cuadrado de wedstrijd in het slot.

Inter neemt door de ruime overwinning de koppositie weer over van Juventus. Napoli moet na de nieuwe nederlaag even pas op de plaats maken en staat na veertien wedstrijden al elf punten achter op Inter.