Blessures blijven aanval Utrecht teisteren: 'Onvoorstelbaar'

Reacties

Het was vorig seizoen een negatieve trend en lijkt zich nu door te trekken: de vele blessures bij FC Utrecht. Afgelopen vrijdag moest trainer Rob Alflen (foto) flink puzzelen om voor de competitiestart bij PEC Zwolle tot een frontlinie te komen, want liefst zes aanvallers waren geblesseerd.

Blessures blijven aanval Utrecht teisteren: 'Onvoorstelbaar'

'Het is onvoorstelbaar en natuurlijk analyseren we of er een verband is tussen de kwetsuren', aldus algemeen directeur Wilco van Schaik tegen Voetbal International. 'Maar dat lijkt er niet te zijn. Het zijn allerlei verschillende blessures en ook nog eens opgelopen op diverse ondergronden.'

Van de getroffen spelers Ruud Boymans (schouder), Danny Verbeek (rug), Tommy Oar, Gyliano van Velzen, Edouard Duplan (allen knie) en Rubio Rubin (neus) wordt komende zondag in het thuisduel met Willem II vooralsnog alleen op het Amerikaanse talent Rubin gerekend.

Tegen PEC Zwolle startte de vorig seizoen aan VVV-Venlo verhuurde Leon de Kogel nog in de basis. Dat de nood hoog bij Utrecht hoog is bleek nogmaals toen Alflen na een uur verdediger Gévero Markiet inbracht voor de 22-jarige spits. Hoewel Markiet in die rol in de voorbereiding nog twee keer scoorde, bood het nu geen uitkomst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.