Blessureleed blijft zorgenkind Kompany achtervolgen

Reacties

Het noodlot heeft woensdagavond opnieuw toegeslagen voor Vincent Kompany. De Belgische aanvoerder van Manchester City viel al in de tiende minuut van de Champions League-halve finale tegen Real Madrid uit met een spierblessure.

Blessureleed blijft zorgenkind Kompany achtervolgen

Kompany was juist weer hersteld van de kuitblessure die hem dit seizoen al 25 officiële wedstrijden kostte. De dertigjarige verdediger speelde vorige week in het heenduel met Real (0-0) nog negentig minuten mee, nadat hij een week daarvoor na ruim een maand afwezigheid zijn rentree had gemaakt tegen Newcastle United.

Ook woensdag stond Kompany weer in het hart van de City-verdediging. Bij een actie in de middencirkel verstapte de ex-speler van Anderlecht en Hamburger SV zich echter na het geven van een pass en greep naar zijn rechterbovenbeen. Manager Manuel Pellegrini wist genoeg toen hij zijn zorgenkind naar de grond zag gaan en liet Eliaquim Mangala warmlopen en even later invallen.

De gevolgen voor Kompany zijn vooralsnog onduidelijk. In zijn eigen land zullen echter meteen weer vraagtekens worden gezet achter zijn naam voor de EK-selectie van België, dat komende zomer voor het eerst sinds zestien jaar weer meedoet aan een Europese eindronde. De blessuregevoelige Kompany miste de laatste twee interlands van België ook al door zijn slepende kuitkwetsuur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.