Blessuregolf teistert Schalke, ook Höwedes lang afwezig

Schalke 04 is nog in de race voor de tweede plaats in de Bundesliga, maar trainer Jens Keller mist bijna een elftal aan geblesseerden. Dinsdag kwam daar aanvoerder Benedikt Höwedes ook nog eens bij.

Blessuregolf teistert Schalke, ook Höwedes lang afwezig

De verdediger ging tijdens de 3-1 nederlaag bij Real Madrid in de achtste finale van de Champions League na een klein uur geblesseerd naar de kant. 'Zoals het er nu naar uitziet, heeft hij een spierscheuring opgelopen en ligt hij er weken uit', aldus Keller.

'Dat is een ramp voor ons', vervolgt de Schalke 04-trainer, die in totaal negen spelers mist. Dennis Aogo, Christian Clemens, Christian Fuchs, Marco Höger, Jan Kirchhoff, Felipe Santana en Atsuto Uchida zijn voorlopig niet inzetbaar, maar Jefferson Farfán kan mogelijk zaterdag tijdens het thuisduel met Eintracht Braunschweig weer in actie komen.

De ploeg van spits Klaas-Jan Huntelaar is met nog negen duels voor de boeg derde in de Bundesliga met slechts één punt achterstand op nummer twee Borussia Dortmund. Bayern München is wel uit zicht voor Schalke; de koploper heeft 24 punten voorsprong.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen