Blessuregevoelige Carrick onmisbaar voor United

Reacties

Michael Carrick is onmisbaar voor Manchester United. De ervaren middenvelder kampte veelal met blessures, maar zijn inbreng is significant wanneer hij wel van partij is.

Blessuregevoelige Carrick onmisbaar voor United

Dat Manchester United Carrick keihard nodig heeft blijkt wel uit de volgende statistiek: met de middenvelder in het veld wint United bijna driekwart (72,2%) van de wedstrijden. Zonder de Engelsman slechts 32,5 procent.

Een enkelblessure, een verrekking aan een kuit en de scheenbeenblessure van de laatste weken kostten hem inmiddels al zestien competitiewedstrijden. Zijn inbreng is groot, maar daarnaast heeft hij ook de gave om de spelers om hem heen te laten excelleren.

Ondertussen wordt er druk gespeculeerd over de aankopen voor volgend seizoen. Ook op het middenveld verwachten de diverse Engelse media één of meerder aankopen, maar eigenlijk heeft Van Gaal zijn spelverdeler al in huis. Mits de 33-jarige Engelsman fit is dus.

Blind
Dit seizoen is Daley Blind veelal de stand-in van Carrick, maar ook de Nederlander speelt zijn beste wedstrijden wanneer Carrick in de ploeg staat. In dat geval verkast Blind naar de defensie en vormt hij samen met Ashley Young een sterke linkerflank. En dat die combinatie succesvol is, is overduidelijk: Blind startte vijf keer vanaf de linkerkant en al die wedstrijden werden gewonnen door United. De overige vijftien duels opereerde hij als defensieve middenvelder of in het hart van de verdediging, al speelde hij het gros daarvan op het middenveld.

Carrick is bezig aan zijn negende seizoen op Old Trafford. Met United werd hij onder meer vijf keer kampioen van Engeland, won hij twee keer de FA Cup en sleepte hij in 2008 de Champions League in de wacht. Dit seizoen pakt hij geen prijzen met United, dat momenteel vierde staat en vecht voor rechtstreekse plaatsing van de Champions League.

Van Gaal liet zich recent al lovend uit over de steunpilaar, die zijn contract onlangs verlengde tot medio 2016. 'Hij is de vice-aanvoerder achter Wayne Rooney en kan het spelletje uitstekend lezen. Dat is erg belangrijk', stelt Van Gaal. 'Ook beschikt hij over een uitstekende pass naar voren en dat is iets waar ik erg van hou.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.