Blessure Strootman overschaduwt nieuwe misstap Roma

AS Roma heeft op bezoek bij Fiorentina kostbaar puntenverlies geleden door met 1-1 gelijk te spelen. Tot overmaat van ramp viel Kevin Strootman uit met een knieblessure.

AS Roma beleefde in meerdere opzichten een dramatische eerste helft. Niet alleen gingen de Romeinen met een 1-0 achterstand rusten door een doelpunt van Mario Gomez (zijn derde goal in een week na twee midweekse doelpunten in de beker); ook viel Kevin Strootman uit met een knieblessure. De middenvelder had geen brancard nodig om het veld te verlaten, maar de schrik zat er goed in. Het betrof namelijk een kwetsuur aan de linkerknie. Door een zeer zware blessure aan datzelfde gewricht miste Strootman vorig seizoen onder meer het WK.

Kort na rust kwam Roma langszij. Juan Iturbe glipte vanaf rechts naar binnen en legde af op Adem Ljajic, die van dichtbij afrondde. Roma herpakte zich na dat doelpunt van zijn zeer zwakke eerste helft, in de wetenschap dat er gewonnen moest worden om koploper Juventus in het zicht te houden. Scoren deden de Romeinen niet. Iturbe liet de grootste kans onbenut.

Door de remise, de vierde in de laatste vijf wedstrijden, is het gat tussen Roma en Juventus deze speelronde gegroeid naar zeven punten. Dat lijkt voor Feyenoord, op 19 en 26 februari de opponent in de Europa League, geen gunstig nieuws in de wetenschap dat de Romeinen zich steeds meer op de bekertoernooien zullen storten naarmate de Scudetto uit beeld raakt. Fiorentina, waar Mounir El Hamdaoui ontbrak, staat zesde.