Blessure Ramselaar smet op Utrechts succesje bij PEC

FC Utrecht heeft bij PEC Zwolle een eerste voorzichtige stap gezet op weg naar de finale van de play-offs om een Europees ticket. Het uitvallen van Bart Ramselaar was een tegenvaller.

PEC Zwolle was dit seizoen in de reguliere competitie twee keer niet opgewassen tegen FC Utrecht, waarbij tot twee keer toe de beslissing pas in de slotfase viel. Zo maakte Ruud Boymans in januari als invaller in Stadion Galgenwaard in de 87ste minuut het verschil (1-0). Drie maanden eerder besliste Sébastien Haller de wedstrijd in het voordeel van de tien man van FC Utrecht door in de extra tijd een strafschop te benutten (1-2).

Een nieuwe late tegenvaller bleef PEC Zwolle dit keer bespaard. Het was en bleef 0-0. Met dat resultaat mocht de thuisploeg wel tevreden zijn. In de eerste wedstrijd van de play-offs om een Europees ticket had FC Utrecht aanvankelijk de beste vooruitzichten. In een niet al te beste eerste helft waren de gasten het gevaarlijkst. Maar het was een wedstrijd van allemaal net niet.

Ook na rust moesten beide ploegen ondanks meer enthousiasme genoegen nemen met halve kansen. De wil was er wel, maar de uitvoering schoot tekort. Zo was na een uur de controle van Bart Ramselaar na een mooie steekpass van Haller niet goed genoeg. In een poging er alsnog iets van te maken kwam de FC Utrecht-middenvelder in botsing met keeper Kevin Begois.

Oranje
De gevolgen waren vervelend, want Ramselaar moest na opgelapt te zijn alsnog afhaken. Daardoor is het ook de vraag of hij Oranje bij voorbaat uit zijn hoofd moet zetten ondanks zijn voorselectie.

Zonder de belofte was FC Utrecht nog wel dicht bij een treffer. Invaller Boymans wipte de bal over keeper Begois, maar zijn inzet ging naast. Het was een van de sporadische grote kansen van de wedstrijd.

Met het doelpuntloze gelijkspel heeft FC Utrecht wel een eerste stap gezet om bij de derde poging wel een Europees ticket te pakken. In de strijd om de KNVB-beker (finale verloren van Feyenoord) en via de reguliere competitie (verlies op laatste speelronde tegen AZ) ging het op het laatste moment mis.

Zondag is de return in de Domstad. De winnaar neemt het op tegen de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen FC Groningen en Heracles Almelo, dat in Euroborg met 2-1 verloor.