Blessure Navas maakt weg vrij voor Esteban op Gold Cup

Reacties

Costa Ricaan Keylor Navas is onzeker voor het toernooi om de Gold Cup door een achillespeesblessure. AZ-keeper Esteban Alvarado Brown is de voornaamste kandidaat om hem te vervangen.

Blessure Navas maakt weg vrij voor Esteban op Gold Cup

Volgens de bondsvoorzitter van Costa Rica kampt de 28-jarige doelverdediger van Real Madrid met chronische achillespeesproblemen. Het fysieke ongemak zou te wijten zijn aan overbelasting. Esteban zal de ontwikkelingen rond de eerste keus nauwlettend volgen. De AZ-keeper, die deze zomer transfervrij vertrekt uit Alkmaar, moet Navas voor zich dulden bij het nationale team.

De keeper van De Koninklijke stond het voorbije WK alle wedstrijden onder de lat bij Costa Rica. Navas maakte in de groepsfase indruk door slechts één tegentreffer te incasseren in een ijzersterke poule met Uruguay, Italië en Engeland. In de kwartfinale tegen Nederland vertolkte de Costa Ricaan lange tijd de hoofdrol, maar het was invaller Tim Krul die de show stal in de strafschoppenserie.

De selectie van Costa Rica bereidt zich voor op de strijd om de Gold Cup, die begin juli van start gaat. Esteban, Bryan Ruiz en hun ploeggenoten nemen het in de groepsfase op tegen Canada, El Salvador en Jamaica. Het internationale toernooi wordt in Canada en de Verenigde Staten gehouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.