Blessure kost Boerrigter duel om de Johan Cruijff Schaal

Derk Boerrigter is niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen AZ. De vleugelaanvaller heeft teveel last van een enkelblessure.

Blessure kost Boerrigter duel om de Johan Cruijff Schaal

De 26-jarige speler van Ajax deed het in de voorbereiding vrij goed, maar raakte in het oefenduel met Osasuna (1-0 winst) geblesseerd. Onderzoek heeft uitgewezen dat Boerrigter niet op tijd hersteld is om mee te kunnen spelen tegen AZ.

Een andere opvallende afwezige in het achttienkoppige keurkorps van Ajax is Mike van der Hoorn. De centrale verdediger werd deze zomer overgenomen van FC Utrecht, maar is door trainer Frank de Boer buiten de selectie gelaten. Ook Davy Klaassen, die vorig seizoen kampte met veel blessureleed, heeft de laatste schifting niet gehaald.

Dat geldt niet voor Nicolai Boilesen, die na vele fysieke tegenslagen weer mag hopen op speeltijd in een officieel duel. Bojan Krkic, hij kwam al wel in actie tijdens de voorbereiding, kan zaterdag zijn officiële debuut maken voor de Amsterdammers, nadat hij deze zomer overkwam van Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen