Blessure Helmes opent deur voor Gekas in Leverkusen

Theofanis Gekas heeft weer toekomst bij Bayer Leverkusen. De Griekse spits speelde het afgelopen half jaar op huurbasis bij Portsmouth, maar hij krijgt bij Die Werkself een nieuwe kans na het wegvallen van Patrick Helmes.

Blessure Helmes opent deur voor Gekas in Leverkusen

Helmes raakte afgelopen week zwaar geblesseerd tijdens zijn vakantie. De clubtopscorer van het afgelopen seizoen (21 goals) scheurde een kruisband en is een half jaar uitgeschakeld. Gekas, die min of meer was afgeschreven, krijgt daardoor een nieuwe kans.

'Hij kan het maken van doelpunten toch niet zijn verleerd', zegt de nieuwe trainer Jupp Heynckes over Gekas. En technisch directeur Rudi Völler: 'We hopen dat hij snel weer zelfvertrouwen tankt en net zo doelgericht wordt als vroeger.'

Met vroeger doelt Völler vooral op het seizoen 2006/07, toen Gekas twintig keer doeltrof voor VfL Bochum en daarmee topscorer was in de Bundesliga. Bayer lijfde de Griekse international daarna in, maar in Leverkusen was Gekas veel minder succesvol. In zijn eerste seizoen scoorde hij weliswaar elf keer, maar toen was de spits niet onomstreden. In zijn tweede jaar was Gekas bankzitter en werd hij tijdens de winterstop verhuurd aan Portsmouth, waarvoor hij slechts één minuut in actie kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen