Blessure Ferdinand vergroot defensieve zorgen United

Rio Ferdinand lijkt de rest van het seizoen te moeten missen door een kuitblessure. De kwetsuur van de verdediger vergroot de defensieve zorgen van het geplaagde Manchester United.

Blessure Ferdinand vergroot defensieve zorgen United

Tijdens de warming-up voor het duel met Wolverhampton Wanderers, op 5 februari, liep de international de blessure op. De verwachting was destijds dat hij snel zijn rentree zou kunnen maken. Op de clubwebsite stelt manager Sir Alex Ferguson deze prognose bij.

'Rio is al enkele weken uitgeschakeld', vertelt hij. 'We verwachten hem op korte termijn niet meer terug. Hij is nog niet begonnen met trainen en we mogen van geluk spreken als hij dit seizoen nog in actie komt.'

United kan al geen beroep doen op de centrale verdedigers Nemanja Vidic en John O'Shea. Ook rechtsback Rafael da Silva is enkele weken uit de roulatie. Door de blesssuregolf heeft Ferguson nog maar vier fitte verdedigers in zijn selectie: Fábio da Silva, Chris Smalling, Wes Brown en Patrick Evra.

Ferdinand steekt ondertussen de loftrompet over Edwin van der Sar. 'Hij is zonder twijfel de beste keeper met wie ik heb gespeeld. Hij doet het fantastisch sinds zijn komst. Edwin heeft mijn kijk op keepers veranderd. Ik zal later als trainer een doelman willen die zoveel mogelijk dezelfde kwaliteiten als Edwin bezit', aldus Ferdinand op de clubpagina.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's