Blessure Belhanda biedt Ziyech alsnog kans op Afrika Cup

Reacties

Ajacied Hakim Ziyech mag toch weer hopen op deelname aan het toernooi om de Afrika Cup met Marokko. Concurrent Younès Belhanda is vier tot zes weken uitgeschakeld met een teenblessure en moet het toernooi aan zich voorbij laten gaan.

Blessure Belhanda biedt Ziyech alsnog kans op Afrika Cup

Ziyech werd door bondscoach Hervé Renard niet opgenomen in de 26-koppige voorselectie. Hij gaf wegens uiteenlopende redenen de voorkeur aan onder anderen Belhanda, die met Olympique Nice koploper is in de Ligue 1, en de ervaren Mbark Boussoufa. Ook Feyenoorder Karim El Ahmadi werd opgeroepen. Ziyech gaf in een uitgebreid interview in de eindejaarseditie van Voetbal International nog aan 'ongelooflijk veel zin' te hebben in het toernooi, maar werd dus over het hoofd gezien door Renard.

Door de blessure van Belhanda krijgt de 23-jarige Ajax-middenvelder mogelijk alsnog een telefoontje van Renard. De middenvelder van Nice liep de kwetsuur aan zijn teen woensdag op in het duel met Girondins Bordeaux (0-0). Zijn club bevestigde donderdag dat Belhanda weken uitgeschakeld is.

Het toernooi om de Afrika Cup begint op 16 januari. Marokko neemt het in de groepsfase op tegen Ivoorkust, DR Congo en Togo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.