Blessure Ajax-nieuweling Viergever niet ernstig

Reacties

Nick Viergever kan waarschijnlijk zondag gewoon in actie komen als Ajax in de eerste competitiewedstrijd bezoek krijgt van Vitesse. De blessure die de verdediger zondag tegen PEC Zwolle in de strijd om de Johan Cruijff Schaal opliep (1-0 nederlaag), valt mee.

Blessure Ajax-nieuweling Viergever niet ernstig

Tijdens zijn officiële Ajax-debuut ging het al snel mis. Viergever was dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet belandde op de paal en bij die aanval liep hij een vleeswond op. De verdediger, die tegen PEC Zwolle als middenvelder speelde, werd buiten het veld gehecht en kon de wedstrijd vervolgen. 'Hij nam een stuk vlees mee, het lag helemaal open', aldus Viergever.

'We hebben het geprobeerd met nietjes te dichten', vervolgde de van AZ overgenomen verdediger. 'Maar de wond was te groot en zat op een vervelende plek. Bij een sliding trok ik alles weer open, alle nietjes waren er uit, dan moet je stoppen.'

'Jammer dat Nick eruit moest', reageerde trainer Frank de Boer na de wedstrijd. 'Hij speelde goed en brengt ook body in de ploeg. Zijn wissel was een domper. Al tekende het wel zijn mentaliteit dat hij met een gapende, pas gehechte wond een bloktackle inzette. De wond sprong daardoor weer open.' De Boer liet echter ook weten dat de kwetsuur meevalt en Viergever snel weer inzetbaar is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.