Blauw uittenue Oranje met typisch Nederlandse kenmerken

Reacties

Het Nederlands elftal zal tijdens het WK in Brazilië in een blauw uittenue te zien zijn. Het design combineert typisch Nederlandse kenmerken.

Blauw uittenue Oranje met typisch Nederlandse kenmerken

Zo is het shirt rond de schouders en de hals feller blauw en loopt het in een geblokt patroon steeds donkerder af naar beneden. Dit zorgt voor diepte en een gloed in het shirt en symboliseert het belang van water in onze cultuur en landschap, meldt Nike in een persbericht.

Daarnaast refereert de blauwe kleur van het patroon aan de officiële koninklijke vlag. Het ontwerp staat, net als het nieuwe thuistenue, in het teken van het 125-jarige bestaan van de KNVB. Bij de grote oranje retroleeuw op de borst siert zowel het oprichtingsjaar van de bond (1889) als het huidige jaartal en symboliseert zo het jubileumjaar.

Nederland speelt op 13 juni zijn eerste wedstrijd op het WK, tegen Spanje, een herhaling van de WK-finale van vier jaar geleden. Vijf dagen later volgt voor de ploeg van bondscoach Louis van Gaal het duel met Chili, terwijl Oranje zijn laatste groepswedstrijd speelt tegen Australië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.