Blatter: WK 2026 niet in Europa, geen angst voor FBI

Reacties

Sepp Blatter wil nog deze maand een regel invoeren die Europese landen verbiedt om zich kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK 2026. Ook ontkende de voorzitter van de FIFA dat hij bang is naar de Verenigde Staten af te reizen, omdat de FBI een onderzoek doet naar corruptie binnen de wereldvoetbalbond.

Blatter: WK 2026 niet in Europa, geen angst voor FBI

Blatter heeft als ideaal dat het WK in een cyclus de verschillende continenten aandoet. Het uitvoerend comité zou binnenkort akkoord kunnen gaan met de nieuwe regelgeving. Die zou verbieden dat leden van continentale bonden, die vier of acht jaar vóór het desbetreffende WK nog een mondiale eindronde hebben georganiseerd, een bid mogen indienen.

Omdat het WK in 2018 met Rusland al een bij de UEFA aangesloten land aandoet, zouden Europese landen in dat geval pas weer mogen meedingen naar het eindtoernooi van 2030. Het WK 2026, waarvan het gastland in mei 2017 wordt bepaald, kan in dat geval alleen plaatsvinden in Afrika, Noord- en Zuid-Amerika of Oceanië. In 2022 is Qatar/Azië immers het decor van de strijd om de wereldtitel.

FBI
Laat uitgerekend de VS nu overwegen zich, na de mislukte poging voor dat toernooi, opnieuw kandidaat te stellen voor 2026. Deze week werd beweerd dat Blatter het land expres zou mijden wegens het onderzoek van de FBI naar de misstanden binnen de FIFA, maar volgens de 79-jarige Zwitser is daar niets van waar. 'Ik weet dat er in de Verenigde Staten een onderzoek loopt tegen mensen die in mijn bestuur hebben gezeten, maar er loopt niets tegen mij.'

Blatter is van plan in juni 2016, vijf jaar na zijn laatste visite, een bezoek te brengen aan Amerika als daar het honderdjarig bestaan van de Copa Ameríca en de CONMEBOL wordt gevierd met de Copa América Centenário. 'Ik zal er zijn als ik word verkozen. En ook als ik niet word verkozen, weet ik zeker dat ze me zullen uitnodigen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.