Blatter wast handen in onschuld na arrestaties

Reacties

Sepp Blatter ontkent enige betrokkenheid bij de door de FBI aan het licht gebrachte corruptie binnen de FIFA. Hij zegt blij te zijn met de arrestaties en uitkomsten van het onderzoek.

Blatter wast handen in onschuld na arrestaties

'Ik begrijp dat de gebeurtenissen van vandaag van invloed zijn op de manier waarop de mensen naar ons kijken', aldus Blatter. 'De gebeurtenissen zijn onfortuinlijk, maar het moet helder zijn dat we blij zijn met de acties die ondernomen zijn. We denken dat dit helpt de FIFA sterker te maken.'

Blatter beweert zelfs dat de arrestaties van vandaag in gang zijn gezet op initiatief van de FIFA. 'Wij hebben namelijk een dossier overgedragen aan de Zwitserse autoriteiten', meldt hij. 'Voor wangedrag is namelijk geen plaats in de voetballerij. Daarom hebben we de individuen die hun boekje te buiten zijn gegaan uit het voetbal verbannen.'

Ethische commissie
Blatter doelt met die verbanningen op het door de ethische commissie voor alle voetbalgerelateerde activiteiten in binnen- en buitenland geschorste elftal. De negen verdachte FIFA-officials - Jeffrey Webb (vice-voorzitter FIFA en hoofd van de CONCACAF), Eugenio Figueredo (voorzitter CONMEBOL), Jack Warner (voormalig voorzitter CONCACAF), Eduardo Li (voorzitter Costa Ricaanse bond), Julio Rocha (preses bond Nicaragua), Costas Takkas (voormalig secretaris-generaal van bond Kaaiman Eilanden), Rafael Esquivel (voorzitter Venezolaanse bond), José Maria Marin (voorzitter Braziliaanse bond) en Nicolás Leoz (voormalig voorzitter CONMEBOL), alsmede FBI-kroongetuige Chuck Blazer (voormalig secretaris-generaal CONCACAF) en Darryl Warner (voormalig FIFA-medewerker en zoon van Jack Warner) hebben zich volgens de commissie schuldig gemaakt aan ontoelaatbaar gedrag. Die laatste twee legden al een schuldbekentenis af.

'De beschuldigingen zijn zo ernstig dat we niet anders konden dan direct tot actie overgaan. De ondernomen acties zijn volledig in lijn met de richtlijnen van de ethische commissie', zo besloot Hans-Joachim Eckert, hoofd van die ethische afdeling van de FIFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.