Blatter treedt af als FIFA-voorzitter

Reacties

Sepp Blatter treedt binnenkort af als voorzitter van de FIFA. Dat heeft de 79-jarige Zwitser zojuist bekendgemaakt tijdens een speciaal ingelaste persconferentie.

Blatter treedt af als FIFA-voorzitter

Blatter liet tijdens een bijeenkomst in Zürich weten dat hij zich ondanks zijn recente herverkiezing niet voelt gesteund vanuit de voetbalwereld. Tijdens een spoedcongres van de wereldvoetbalbond, dat tussen december 2015 en maart 2016 zal plaatsvinden, zal zijn opvolger worden gekozen.

De man die al sinds 1998 aan de macht is en vrijdag werd gekozen voor zijn vijfde termijn, vindt dat hij als voorzitter niet de gewenste hervormingen binnen de FIFA kan doorvoeren. Totdat er een nieuwe preses is zal Blatter er naar eigen zeggen alles aan doen om daarmeen een begin te maken. De FIFA moet volgens de Zwitser vanaf de grond opnieuw worden opgebouwd.

'Omdat de FIFA mij zo na aan het hart gaat, heb ik deze beslissing genomen', sloot Blatter zijn statement af. 'Ik wil iedereen bedanken die mij als FIFA-president altijd op een constructieve en loyale manier heeft gesteund en die zich heeft ingezet voor het spel waarvan we allemaal zo houden. Maar wat voor mij belangrijker is dan wat dan ook is dat, wanneer dit allemaal voorbij is, het voetbal de winnaar is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.