Blatter: 'Over honderd dagen start een exceptioneel WK'

Reacties

Over precies honderd dagen start het WK. Ondanks de dramatische voorbereiding op het WK van deze zomer verwacht Sepp Blatter een schitterend eindtoernooi. De FIFA-baas neemt alle twijfels weg en zegt dat de organisatie in Brazilië alles op de rit heeft.

Blatter: 'Over honderd dagen start een exceptioneel WK'

'Honderd dagen is nog een lange weg te gaan, behalve als je niet op schema loopt. Dan is het nog maar kort', aldus Blatter. 'Maar alles is nu onder controle, dus ik verwacht een exceptioneel goede start van het WK in hét voetballand bij uitstek.'

Dat de 77-jarige voorzitter van de wereldvoetbalbond zo positief reageert is opvallend. Enkele maanden geleden maakte Blatter zich nog ernstig zorgen over de eindronde van komende zomer. De bouw van de nodige stadions liep achter op de planning. Ook nu is dat nog een probleem.

Openingsduel
De Corinthians Arena in Sao Paulo dreigt zelfs de deadline van 15 mei niet te gaan halen. In dat stadion wordt op 12 juni het openingsduel tussen Brazilië en Kroatië afgewerkt en speelt Oranje de laatste groepswedstrijd tegen Chili. Vanwege een omgevallen bouwkraan liep de bouw ernstige vertraging op. Behalve het openingsduel en Nederland-Chili zijn er in Sao Paulo nog twee groepsduels, een achtste en een halve finale.

'Geen land is zo in tijdnood gekomen sinds ik deel uitmaak van de FIFA. En dat terwijl Brazilië zeven jaar heeft gehad om zich voor te bereiden', zei Blatter enkele maanden geleden nog. Zes van de twaalf WK-stadions haalden de deadline van 31 december 2013 niet. Het betrof behalve de accommodatie in Sao Paulo, die van Curitiba, Porto Alegre, Cuiaba, Natal en Manaus.

Vorderingen
De FIFA gaf de organisatie enkele weken om de achterstanden in te lopen en een plan van aanpak voor de komende maanden in te dienen. Net als in Sao Paulo waren ook in Curitiba de problemen groot. De vorderingen en het plan stemden de FIFA evenwel tevreden, want de wereldvoetbalbond zag geen reden Curitiba te vervangen door een andere speelstad. In de Arena da Baixada staan komende zomer vier groepswedstrijden van het WK gepland: Spanje-Australië (in de groep van Nederland), Honduras-Ecuador, Iran-Nigeria en Algerije-Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.