Blatter met andere zaken bezig, Klopp imiteert Van Gaal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Blatter met andere zaken bezig, Klopp imiteert Van Gaal

• Je zou zeggen dat Sepp Blatter door alle kritiek op de FIFA en zijn eigen persoon even terughoudend zou zijn. Niets is minder waar. De Zwitser feliciteerde doodleuk Tina Turner met haar verjaardag… Hij is er maar druk  mee.

Jürgen Klopp doet een Van Gaaltje. De coach van Borussia Dortmund probeert in aanloop naar het Champions League-duel bij Arsenal uitleg te geven over de hoeveelheid blessures in zijn selectie, maar stoeit daarbij nogal met het Engels. Iets waar hij vervolgens zelf wel weer om kan lachen.

• Ook de veelbesproken QPR-middenvelder Joey Barton verwijst naar de bijdrage die Van Gaal leverde aan de Engelse taal. De Engelsman doet dat met een tweet uit bewondering voor Sergio Agüero, die met drie goals Bayern München velde dinsdag: 3-2.

• Dat de fans van Chelsea Roberto Di Matteo nog altijd een warm hart toedragen bleek dinsdag bij het Champions League-duel van Schalke. De Londenaren wonnen met 0-5, maar in de zestiende minuut was er een eerbetoon van de Chelsea-fans voor de Italiaanse ex-middenvelder en coach, die in 2012 met Chelsea de Champions League won. Na zijn ontslag als manager bleven de fans iedere wedstrijd onder de opvolger van Di Matteo, Rafael Benítez, in de zestiende minuut de naam van de Italiaan scanderen. Waarom in die minuut? Zestien was vroeger het rugnummer van Di Matteo. Of het eerbetoon dinsdag een pleister op de wonde was voor de 0-5 afstraffing is maar de vraag, maar wij vonden het een vermeldenswaardige actie.

• Tijdens zijn succesvolle loopbaan speelde Zlatan Ibrahimovic met veel geweldige spelers samen en dus ziet zijn favoriete elftal er fantastisch uit. Uiteraard heeft de 33-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain ook een basisplaats voor zichzelf ingeruimd.

'Raúl had dezelfde honger als Messi. Ze willen het allebei steeds beter doen en hebben dezelfde ambitie. Ze zijn nooit tevreden.'
Xavi ziet gelijkenissen tussen Lionel Messi en Raúl, die dinsdag zijn doelpuntenrecord in de Champions League kwijtraakte aan de Argentijnse aanvaller van Barcelona. Messi heeft nu 74 keer gescoord, terwijl Raúl op 71 goals staat. Cristiano Ronaldo staat overigens op zeventig doelpunten en zou woensdag tijdens het bezoek aan FC Basel op gelijke hoogte kunnen komen met Raúl, die in het seizoen 2009/10 zijn ploeggenoot was bij Real Madrid. Xavi is ook onder de indruk van de Portugees. 'Leo en Cristiano presteren op dit moment op buitenaards niveau. Ze zijn allebei geweldig voor het voetbal.'

• Tijdens de 4-0 nederlaag in het uitduel met Barcelona bleef John Arne Riise de hele wedstrijd op de bank, maar hij slaagde er wel in om het shirt van Messi te bemachtigen. Een shirt waarin historie werd geschreven.

'Touré was het probleem van Manchester City in de Champions League.'
• Vanwege een schorsing ontbrak Yaya Touré tijdens de thuiswedstrijd tegen Bayern München en prompt won Manchester City: 3-2. Geen toeval volgens Paul Scholes, die de Ivoriaan verwijt dat hij niet genoeg meeverdedigt. Zijn vervanger deed het wat dat betreft beter. 'Frank Lampard speelde fantastisch en verdient het ook meer om te spelen.' (ITV)

'Of Mignolet het probleem is? Dat heb ik altijd al gezegd. Hij heerst niet in zijn doelgebied. Ik vind hem zelfs erger dan Dracula: die kwam tenminste nog eens af en toe uit zijn kist. Mignolet blijft op zijn lijn staan en dat is het.'
• Die kan Simon Mignolet in zijn zak steken. Bruce Grobbelaar, in het verleden ook doelman van Liverpool, is op zijn zachtst gezegd geen fan van de Belg en zet hem op scherp. Liverpool verloor al zijn vier wedstrijden die het deze maand speelde. Als daar een vijfde opeenvolgende nederlaag bij komt, wordt dat de slechtste reeks sinds 1953.

Givanildo Vieira de Sousa, beter bekend als Hulk, staat bekend om zijn stevige achterwerk en zijn vlammende afstandsschoten. De Braziliaanse aanvaller van Zenit Sint-Petersburg heeft daar speciale trainingstechnieken voor.

• Een bijzonder verhaal uit Frankrijk, waar Marly-Gomont onlangs een wedstrijd tegen Tupigny met 20-0 verloor. Logisch, aangezien de keeper al na 25 minuten moest vertrekken: een van zijn koeien ging namelijk bevallen. De 61-jarige voorzitter verving hem, want Marly-Gomont kampte met een enorme blessuregolf. Omdat er veertien spelers in de lappenmand zaten, stonden er liefst vier spelers van zestien jaar in de basis...

'Ik had met Bayern vijf titels gepakt en toch viel de keuze niet op mij. Ik ben bang dat er te veel politiek bij komt kijken.'
• Nog altijd baalt Franck Ribéry dat hij in 2013 niet werd verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar. De Fransman van Bayern München durft voor dit kalenderjaar geen voorspelling te doen, al hoopt hij op twee clubgenoten. 'Manuel Neuer of Arjen Robben moet het worden. Manu won alles wat er te winnen viel, terwijl Arjen in de Bundesliga en op het WK fantastisch was. De Gouden Bal voor de beste speler? Ik denk het niet. In 2006 won Fabio Cannavaro omdat hij wereldkampioen was, meer niet.' (Sport Bild)

• Tijdens de Chileense topper tussen Universidad Católica en Colo Colo werd Justo Villar, doelman van de bezoekers en 103-voudig international van Paraguay, bij een vrije trap opgeschrikt door vuurwerk dat vlak bij hem ontplofte. Het leverde een tegendoelpunt op, maar gelukkig voor Villar won zijn club alsnog met 2-1.



'Op het moment dat Van Gaal een hotel binnenloopt en er zijn een paar journalisten, dan duikt het overal op.'
• Voorafgaand aan het duel tussen Manchester City en Bayern München bracht Louis van Gaal een bezoek aan zijn oude club, maar de manager van Manchester United had geen uitgebreide ontmoeting met Arjen Robben. 'Ik heb hem maar heel kort gezien, we waren alweer in bespreking en we moesten eten. Gek? Nee, waarom? Dat is toch prima? Even kopje koffie drinken, dat is normaal toch?' (NOS)

'We zijn al ploeggenoten sinds we bij Jong Spanje speelden, dus vind ik het raar dat hij via de media over mij praat.'
• Sergio Ramos uitte kritiek op Cesc Fàbregas, die volgens hem vanwege een blessure te makkelijk had afgemeld voor het nationale team van Spanje. Inmiddels hebben de twee contact gehad. 'Ik nam het persoonlijk op en heb hem dat ook verteld', aldus Fàbregas. Eerder haalde ook Chelsea-manager José Mourinho uit naar Sergio Ramos, die niet voor dokter moest spelen volgens zijn voormalige trainer bij Real Madrid. (Cadena COPE)

• Lionel Messi kroonde zich afgelopen weekend tot topscorer aller tijden van de Primera División, maar Real Madrid vond een manier om de aanvaller van Barcelona toch van de eerste plaats te houden. Als we naar het gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd kijken, is Cristiano Ronaldo namelijk koploper...

'Ik was stomverbaasd en ben me niet bewust van die uitspraak.'
• Jordy Buijs zei dat Kevin Blom hem vroeg 'of hij even wilde opschieten' toen hij zaterdag tijdens het bezoek aan Ajax (4-1 verlies) - zo bleek achteraf - de voorste kruisband van zijn linkerknie had afgescheurd, maar de scheidsrechter ontkent dit. 'Ik vroeg of het met hem ging en ik had vrij snel door dat het ernstig was. We hebben er vervolgens ook de tijd voor genomen. Het is verschrikkelijk wat Jordy nu moet doormaken. Ik wil hem bij dezen dan ook echt heel veel sterkte toewensen.' (De Telegraaf)

'Hij is een geweldige speler. Ik kan zonder overdrijven zeggen dat het de beste speler is waarmee ik ooit gewerkt heb, zowel op voetbaltechnisch vlak als op gebied van mentaliteit. Maar mensen moeten ook beseffen dat hij niet meer de speler van tien jaar terug is. Hij maakt geen vijftien goals per seizoen meer.'
• Liverpool-manager Brendan Rodgers over routinier Steven Gerrard. De middenvelder kan op volop lof rekenen, maar is volgens de Noord-Ier in de loop der jaren wel veranderd.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.