Blatter in beroep tegen straf van ethische commissie

Reacties

De Zwitserse FIFA-voorzitter Sepp Blatter gaat in beroep tegen de negentig dagen schorsing die hem door de ethische commissie van de wereldvoetbalbond zijn opgelegd. Dat laat de 79-jarige Zwitser weten via zijn advocaten.

Blatter in beroep tegen straf van ethische commissie

De ethische commissie van de FIFA schorste Blatter donderdag voor negentig dagen, vanwege het onderzoek dat de Zwitserse justitie naar hem heeft ingesteld. De huidige voorzitter van de wereldvoetbalbond liet direct na het vonnis al weten dat de commissie daarmee een fout beging.

'Blatter is teleurgesteld dat de ethische commissie hem niet de kans heeft gegeven zijn kant van het verhaal te vertellen, zoals volgens de regels zou moeten', aldus het statement van Blatters advocaten op donderdag. Vanwege zijn schorsing mag Blatter niet op persoonlijke titel een statement doen uitgaan, maar vrijdag volgde wel een statement van zijn advocaten aan het Duitse persbureau DPA waarin wordt gesteld dat het beroep al is ingediend.

Michel Platini, de huidige voorzitter van de UEFA en kandidaat-opvolger van Blatter, kondigde direct na het horen van zijn evenredige straf al aan in beroep te zullen gaan. Zijn zaak zou echter nog niet ingediend zijn. Maar met het besluit van beide bobo's krijgt de juridische soap over de dubieuze betaling van Blatter aan Platini een nieuwe aflevering.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.