Blatter heeft wel oren naar de 'vrije trap-spray'

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft wel oren naar het wereldwijd gebruik van een spray die aangeeft waar de muur moet staan bij een vrije trap. De spray wordt al enige tijd met succes gebruikt in Zuid-Amerika.

Blatter heeft wel oren naar de 'vrije trap-spray'

De spray is een milieuvriendelijk goedje dat door de scheidsrechter op gras, kunstgras of modder kan worden gespoten om aan te geven waar de muur moet staan. De witte lijn verdwijnt binnen een tijdsbestek van 45 seconden tot twee minuten van het veld. De Zuid-Amerikaanse bond heeft het gebruik van de spray dit seizoen toegestaan in de Copa Sudamericana, het equivalent van de Europa League.

'Sepp Blatter was onder de indruk van onze presentatie van het product', vertelt de uitvinder van de spray, Pabo Silva. 'Hij zei dat het goed is voor het voetbal en hij ziet geen reden om het gebruik ervan tegen te houden.'

De preses van de wereldvoetbalbond heeft echter niet de macht om dergelijke uitvindingen zelf in te voeren in het mondiale voetbal. De Zwitserse voetbalbestuurder gaf wel aan het bestaan van het product door te geven aan het International Board, de instantie die regelwijzigingen doorvoert namens de FIFA.

Bekijk hier al onze video's