Blatter en Platini in de problemen na verklaring Johansson

Reacties

Lennart Johansson heeft een belastende verklaring afgelegd tegen Sepp Blatter en Michel Platini. De voormalige voorzitter van de Europese voetbalbond (UEFA) weet niets van de betaling van Blatter in 2011 aan Platini.

Blatter en Platini in de problemen na verklaring Johansson

Platini kreeg in 2011 1,8 miljoen euro van Blatter. Volgens de Fransman, die op dit moment UEFA-voorzitter is, betrof het een vergoeding voor diensten, die hij had verleend tussen 1999 en 2002. 'Ik was toen lid van het dagelijks bestuur van de FIFA en Blatter had zo'n betaling moeten melden. Maar dat heeft hij nooit gedaan', laat Johansson dinsdag weten.

De Zwitserse justitie onderzoekt die betaling en is een strafrechtelijk onderzoek begonnen tegen Blatter, die vorige week door de ethische commissie van de wereldvoetbalbond (FIFA) voor negentig dagen werd geschorst. Platini kreeg dezelfde straf als de FIFA-voorzitter.

Johansson, die in 2007 werd opgevolgd door Platini, zet openlijk zijn vraagtekens bij de hele gang van zaken. 'Je zou verwachten dat zo'n betaling wordt gemeld bij de UEFA. Platini had het moeten vertellen, dat zou ik wel gedaan hebben. Ik zou het bestuur hebben verteld: "Ik heb een contract met Blatter waar jullie mogelijk kritiek op hebben. Maar dit is de waarheid, dit heb ik ermee verdiend en jullie horen dit te weten".'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.