Blatter de godfather, bijzonder aanbod voor David Silva

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Blatter de godfather, bijzonder aanbod voor David Silva


'Ik beschouw mezelf binnen de FIFA als de peetvader van het vrouwenvoetbal'
• We vragen het ons af of het weer een nieuwe stunt is om meer zieltjes te winnen in de strijd om het presidentschap van de FIFA. Maar de aandacht heeft Sepp Blatter wel te pakken. En zijn bemoeienis heeft ook niet helemaal geholpen, want 'het vrouwenvoetbal hinkt er nog steeds wat achteraan'. Was ook getekend Blatter.

'David Silva is echter mijn onbetwiste nummer één. Ik zou hem zelfs toestaan om met mijn vrouw naar bed te gaan.'
• Als we het toch hebben over de ondergeschikte rol van vrouwen in het voetbal, muzikant Noel Gallagher zijn heeft zijn club Manchester City blijkbaar hoger staan dan zijn eigen echtgenote Sara. (NBC-talkshow Men in Blazers)

'Als Keane denkt dat dat mijn manier is om aan een baan te komen, dan ga ik volgende keer wel in Camp Nou of Santiago Bernabéu zitten.'
• Op 14 februari werd Tim Sherwood aangesteld als manager van Aston Villa en volgens Roy Keane was dat niet echt toevallig aangezien Sherwood wel erg vaak aanwezig was tijdens wedstrijden van Villa. Daarmee zou hij de druk hebben opgevoerd op Paul Lambert. Maar volgens Sherwood valt het allemaal wel mee. 'Ik heb wel twintig of dertig wedstrijden bezocht toen ik geen club had.' (The Daily Mail)

• Na zijn vertrek bij PSV groeide Cássio Ramos uit tot een gerespecteerd doelman bij Corinthians, maar de 27-jarige Braziliaan ging deze week gigantisch in de fout tijdens het uitduel met Guaraní tijdens de strijd om de Copa Libertadores.

'Ik ben de beste coach in de Premier League'
• Nee, we horen hier niet José Mourinho, Ronald Koeman of Louis van Gaal. Aan het woord is John Carver, inderdaad de manager van Newcastle United die zwaar onder vuur ligt vanwege de bedroevende resultaten in de Premier League.

• In een ultieme poging de stift van Lionel Messi onschadelijk te maken, koos Rafinha in Camp Nou voor een omhaal. Het bleek tevergeefs, maar zou de back van Bayern München er weet van hebben gehad dat zijn pose al jaren in het Duitse voetbal een hoofdrol vervult?

• Op het veld houden steeds meer spelers en trainers de hand voor de mond om te voorkomen dat iemand thuis op het idee komt om een liplezer in te schakelen. Maar als de gemoederen wat hoger oplopen, wordt dat weleens vergeten. Zo ook bij Thomas Müller, die na zijn wissel woensdag tegen Barcelona niet echt vriendelijke woorden had voor zijn trainer Josep Guardiola: 'Kan deze schijtzooi een keer ophouden?'

Lionel Messi was in de halve finale van de Champions League tegen Bayern München (3-0 zege) bij vlagen weer ongrijpbaar. Bij het tweede doelpunt van de Argentijn leek zijn directe tegenstander Jérôme Boateng helemaal de weg kwijt te zijn.

• De social media ontploften bijna door de hoeveelheid filmpjes en foto's die er verschenen van Boateng na deze actie. Wij verzamelden de meest fraaie inzendingen voor jullie.

Jamie Redknapp, analist van Sky Sports, vond het zelfs bijna illegaal wat de vedette van Barcelona deed tegenover de arme Boateng.

• Ook op Twitter hadden ze weinig medelijden met de international van Bayern München.

'Als je in een supermarkt veel vegetarische producten verkoopt is, het voor de mensen die biefstuk willen prettig als dat er ook is.'
Nemanja Gudelj is in ieder geval geen eenheidsworst. Arno Vermeulen vergelijkt de nieuwste aankoop van Ajax met een biefstuk. Volgens de commentator van de NOS is de middenvelder een goede toevoeging voor de tamme selectie in Amsterdam. (Ajax Showtime)

'Clarence is een goede vriend van me, maar af en toe ook een eigenwijze klojo.'
Jaap Stam is lovend over zijn vriend Clarence Seedorf. De ex-verdediger begrijpt niet dat Seedorf niet vaker is opgeroepen voor het Nederlands elftal, al onderschrijft hij wel dat de voormalige middenvelder van onder meer AC Milan en Real Madrid niet altijd de makkelijkste was. 'Als je toch zag hoe goed hij kon voetballen en wat hij allemaal met een bal en zijn fysiek kon, vraag je je af hoe het mogelijk is dat hij geen 150 interlands heeft gespeeld.' (Ajax.nl)

Luis Suarez kennen we vooral van zijn vele doelpunten en de vreemde incidenten waarbij hij weleens iemand bijt. Maar de spits van Barcelona heeft ook een hele warme kant.

Newcastle United wist al acht wedstrijden op rij niet te winnen. Volgens veel fans ligt dit voor een deel aan Mike Ashley, de eigenaar van de club. Diverse supporters komen uit protest al niet meer naar de wedstrijden. Voor een priester uit Ierland de aanleiding om de hulp van hogerhand in te schakelen om de eigenaar weg te krijgen. (Chronicle)

• Veel Afrikaanse voetballers onderhouden hun families met het geld dat ze in Europa verdienen. Emmanuel Adebayor deed dit ook, maar hij laat via Facebook weten daar nu wel klaar mee te zijn. Volgens de spits van Tottenham Hotspur is zijn familie zo ondankbaar, dat hij vindt dat ze maar een baan moeten vinden en op hun eigen benen moeten gaan staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.