Blatter beweert dat UEFA sjoemelde met loting

Reacties

Sepp Blatter beweert dat in het verleden minimaal één loting in scène is gezet door de UEFA. Volgens de ex-president van de FIFA werd er gesjoemeld met koude en warme balletjes.

Blatter beweert dat UEFA sjoemelde met loting

'Hoe het precies in zijn werk gaat? Je kunt de balletjes vooraf in een koelkast leggen. Door de balletjes aan te raken weet je genoeg. Het is zeker één keer gebeurd, ik ben getuige', laat Blatter weten aan de krant La Nación.

De Zwitser geeft verder weinig details prijs. 'Het gebeurde wel bij een Europees toernooi.' Zelf heeft Blatter naar eigen zeggen nooit de boel geflest bij een loting. 'Ik was zuiver tot en met mijn laatste dag bij de FIFA, als president heb ik ook nooit een loting verricht.'

Eind 2015 werd Blatter wegens een dubieuze betaling aan toenmalig UEFA-president Michel Platini voor zes jaar geschorst door de ethische commissie van de FIFA. De Zwitser vecht deze sanctie aan bij het internationaal sporttribunaal CAS.

Begin deze maand werd bovendien bekend dat de FIFA-top, waaronder Blatter, zich tussen 2011 en 2015 voor meer dan zeventig miljoen euro verrijkte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.