Blatter benadrukt datum afscheid en bagatelliseert ophef

Reacties

Sepp Blatter bagatelliseert de aantijgingen aan zijn adres. De preses van de wereldvoetbalbond is weinig onder de indruk van het onderzoek dat naar hem gestart is en benadrukt nog maar eens dat hij op 26 februari zijn ambt zal neerleggen.

Blatter benadrukt datum afscheid en bagatelliseert ophef

'Het gaat goed met mij', geeft de 79-jarige Zwitser een teken van leven in een interview met het Duitse magazine Bunte. Blatter lijkt zich weinig zorgen te maken over het onderzoek, geïnitieerd door de Zwitserse justitie, dat tegen hem loopt. 'Het is gewoon een studie. Ik werk gewoon mee met de autoriteiten', aldus de bestuurder, die zichzelf als gehoorde ziet en niet als verdachte.

Naar aanleiding van recentelijke berichtgeving in de media over een mogelijk aanblijven van de preses van de FIFA na februari, benadrukt Blatter nog maar eens écht wat anders te gaan doen. 'Ik verzeker dat ik op 26 januari zal stoppen. Dan is het definitief klaar voor mij (als voorzitter)', stelt de Zwitser, die geen dag eerder de voorzittershamer wenst neer te leggen. 'Niet eerder zal ik wijken van mijn plichten, totdat we een nieuwe geschikte kandidaat gevonden hebben, die een goede preses zal zijn.'

Een aantal grote sponsoren van de FIFA, waaronder Coca-Cola en McDonalds, riepen Blatter onlangs op om onmiddellijk op te stappen. Bij monde van zijn advocaat liet de bestuurder direct na de verdachtmakingen al weten daar geen gehoor aan te geven.

Blatter ontving dinsdag nog wel de presidenten van de Palestijnse en Saudische voetbalfederatie, in een poging tot verzoening naar aanleiding van het uitgestelde duel op neutraal terrein tussen beide landen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.