Blatter achter tralies, Mourinho sneert naar Van Gaal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Blatter achter tralies, Mourinho sneert naar Van Gaal

• De spelers van Liverpool sluiten in Dubai een turbulent seizoen af. De roemruchte Engelse club eindigde op de teleurstellende zesde plaats en besloot met een regelrechte afgang op bezoek bij Stoke City: 6-1. Uit dit filmpje blijkt dat de spelers niet zo veel last meer hebben van die vernedering. Wellicht dat de contractverlenging van Kolo Touré iets met dit gezellig samenzijn te maken had?

• De nederlaag in Stoke-on-Trent was ook het laatste duel voor Steven Gerrard bij Liverpool. De levende legende sprak in diverse interviews de voorbije weken over zijn afscheid. Op de clubwebsite heeft hij in een open brief voor de laatste keer alles op een rijtje gezet. 'Ik zou geen enkele herinnering die ik hier beleefd heb willen missen; voor geen geld.' Lees hier de volledige afscheidsbrief.

• De FBI heeft zittend FIFA-preses Sepp Blatter flink in het nauw gedreven. Het was dus niet lang wachten op de eerste grappen.

• De kans is aanwezig dat AZ-aanvaller Steven Berghuis op 5 juni (oefenduel met de Verenigde Staten) of 12 juni (EK-kwalificatieduel bij Letland) zijn interlanddebuut zal maken. Als dat gebeurt, zou hij in de voetsporen treden van zijn vader Frank 'Pico' Berghuis, die op 20 december 1989 zijn enige interland afwerkte in duel met Brazilië. Ons Oranje besteedde aandacht aan die vader-zoon-relatie.

• Het is wellicht wat laat, maar bij Go Ahead Eagles gaan de schouders eronder. Letterlijk dan. De gedegradeerde club vraagt op de clubwebsite vrijwilligers de handen uit de mouwen te steken. 'Sinds dinsdag zijn de voorbereidingen voor de vernieuwbouw van de Adelaarshorst, die start op 1 juni, in volle gang. Voor aanstaande donderdag en vrijdag zijn daarbij extra handen meer dan welkom. Het gaat vooral om het betere sjouwwerk, zoals het leeghalen van de Coldec Lounge, de kleedkamers en het spelershome.' Vrijwilligers die letterlijk hun steentje willen bijdragen, kunnen zich melden. De club deed bovendien een belofte. 'Mochten er dan ooit - in de verre of nabije toekomst - familieleden/vrienden/kennissen bij ons komen verifiëren of jij echt hebt meegewerkt aan de totstandkoming van de prachtige nieuwe tribunes, dan zullen we dat bevestigen. Een goed verhaal op verjaardagen, dachten wij zo.' Naar verluidt heeft Foeke Booy zich reeds gemeld…

• De speech van Louis van Gaal ging vorige week de hele wereld over, maar ook José Mourinho kan er wat van. Dinsdagavond nam de manager van kampioen Chelsea concurrenten Arsenal, Manchester City en United op de hak. Laatstgenoemde club had tegen Chelsea veel meer balbezit, herhaalde Van Gaal tijdens zijn toespraak nog maar eens. 'Ze hebben aan de FIFA gevraagd of ze voetbal voortaan zonder doelen mogen spelen en de bal alleen naar elkaar kunnen spelen', aldus Mourinho. 'Maar dan kun je helaas geen kampioen worden, kregen ze te horen.'

• Blik  hieronder nog eens terug op de seizoenoverzichten van zowel Manchester United als Chelsea, met Louis van Gaal en José Mourinho in de hoofdrol.

'Ik kom hier binnen als een kampioen. Dat is de laatste jaren wel eens anders geweest. Toen kon ik de spelers van Ajax telkens feliciteren. Nu is dat andersom. Dat voelt heerlijk.'
• Het kampioenschap van PSV heeft ervoor gezorgd dat Georginio Wijnaldum met een grote glimlach rondloopt in Hoenderloo, waar hij zich met het Nederlands elftal voorbereidt op de interlands tegen de Verenigde Staten en Letland. (NOS)

• Een bizar doelpunt uit China, waar Sui Weijie zich in het vervolg nog wel twee keer bedenkt voor hij een slokje water neemt. De doelman van Chongqing Lifan werd verrast door een snelle vrije trap van Liaoning. Ding Haifeng schoof de bal uiteindelijk in het lege doel van de verbaasde Sui.

• Een lullig foutje bij de Zweedse vrouwen, die tijdens het WK in Canada met de slogan 'Clap for Sweden' spelen. Die tekst is nogal vrij vertaald uit het Zweeds, maar in het Engels is 'Clap' een synoniem voor een geslachtsziekte. Er zal snel een nieuwe Engelstalige slogan gelanceerd worden.

Arkadiusz Piech is dit seizoen door Legia Warschau verhuurd aan GKS Belchatow en de 29-jarige spits laat daar mooie dingen zien. Maandagavond scoorde hij vier keer op bezoek bij Ruch Chorzów (2-4) en twee van die doelpunten waren erg fraai.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.