Blanc: 'Zlatan houdt wel van dit soort wedstrijden'

Reacties

Bij Paris Saint-Germain leeft het besef dat de kansen op het bereiken van de halve finale van de Champions League flink zijn geslonken na de heenwedstrijd in Parijs (1-3). Maar daarin ligt ook een voordeel, zo stelt trainer Laurent Blanc.

Blanc: 'Zlatan houdt wel van dit soort wedstrijden'

'We weten dat het een extreem moeilijke klus wordt. We hebben ook niet veel tijd gehad om ons voor te bereiden. En dat is zonde omdat het een mooi affiche is', zei Blanc een dag voor het duel in Camp Nou en twee dagen na de Ligue 1-ontmoeting in Nice (1-3 winst).

'We weten dat we morgen niet op schoolreisje zijn. We weten dat Barcelona ook weer wil winnen. Ons probleem is dat we moeten scoren, maar ik geloof dat we genoeg kansen zullen krijgen om dat ook te doen', aldus de Franse oud-international, die één groot wapen tot zijn beschikking heeft dat vorige week niet inzetbaar was; Zlatan Ibrahimovic.

'Ibrahimovic en Maxwell kennen de cultuur van de club. Dat is een voordeel voor ons. Hij kent op het veld geen twijfel, hij is zeer zeker van zichzelf', vervolgde Blanc. 'We hebben niets te verliezen en Zlatan houdt wel van dat soort wedstrijden.'

De Zweedse spits moet een bijdrage leveren om het ware gezicht van de Parijse club te laten zien. 'We kunnen bewijzen dat we vorige week niet op ons niveau waren', zei Blanc, die beseft dat de Franse club nog in de schaduw staat van de Spaanse opponent. 'PSG bouwt om een grootse club te worden en Barcelona is dat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.