Blanc prijst Van der Wiel: 'Maar hij moet harder worden'

Reacties

Laurent Blanc is heel tevreden over de wijze waarop Gregory van der Wiel tot bloei komt bij Paris Saint-Germain. De trainer weet echter wel twee belangrijke verbeterpunten te noemen. Van der Wiel moet harder worden in de duels én moet het Frans onder de knie krijgen.

Blanc prijst Van der Wiel: 'Maar hij moet harder worden'

Van der Wiel (26) ging medio 2012 van Ajax naar PSG. Zijn transfer oogstte veel hoon, want volgens critici zou Van der Wiel in de Franse hoofdstad op een zijspoor belanden. Van der Wiel logenstrafte de critici echter. Hij won de concurrentiestrijd van de inmiddels vertrokken Christophe Jallet (Olympique Lyon) en is ook dit seizoen basisspeler, ondanks de concurrentie van Serge Aurier. Blanc denkt echter dat de Nederlander nóg een stap kan maken.

'Als hij de Franse taal beter gaat beheersen, zal zijn aanpassing nog sneller verlopen', aldus Blanc, die Van der Wiel dit seizoen in de competitie acht keer gebruikte. 'Beetje bij beetje vindt Gregory zijn plek in de spelersgroep. Van nature is Gregory een hele introverte en zachtaardige jongen.'

Volgens Blanc is Van der Wiel vooral aanvallend van grote waarde voor zijn ploeg. 'We scoren regelmatig dankzij zijn uitbraken op de rechterflank', stelt de trainer. 'Hij is bovendien nog vrij jong en behoorlijk technisch, heeft een uitstekende voorzet in huis. Het niveau van zijn wedstrijden is heel behoorlijk.' Verdedigend kan Van der Wiel echter nog de nodige progressie boeken. 'Op dat gebied is er nog winst te boeken', vindt de voormalige verdediger. 'Hij moet ook nog wel wat harder worden.'

PSG hervat de competitie vrijdagavond met een uitduel met Metz. PSG staat tweede, met een punt minder dan Olympique Marseille. Blanc denkt dat Zlatan Ibrahimovic ondanks 'enkele pijntjes' zonder problemen kan meespelen. Marco Verratti is niet inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.