Blanc: 'Greg rondde een geweldige combinatie af'

Reacties

Gregory van der Wiel startte zaterdagavond voor het eerst sinds eind november weer in de basis tijdens een competitieduel van Paris Saint-Germain en scoorde. De 27-jarige rechtsback kon na afloop op een compliment rekenen van trainer Laurent Blanc.

Blanc: 'Greg rondde een geweldige combinatie af'

Van der Wiel maakte in de thuiswedstrijd tegen Angers (5-1) het derde doelpunt voor de Parijzenaren. 'Greg rondde een geweldige combinatie af', zei Blanc na afloop op de PSG-website. 'Ángel (di Maria, red.) maakte ook twee magnifieke goals. Maar alle doelpunten waren mooi. We speelden erg goed in de eerste helft.'

Van der Wiel kon zich vinden in de woorden van zijn trainer. 'We speelden erg goed vanavond. Onze recente wedstrijden waren niet makkelijk, maar vanavond voelde iedereen zich goed. Dat resulteerde in een geweldige overwinning en iedereen is blij. Ik ben zelf ook blij dat ik heb gescoord, dat is belangrijk voor mijzelf en het team.'

Voor de 46-voudig international was het pas zijn derde treffer voor de kampioen van Frankrijk, terwijl de ex-speler van Ajax sinds zijn komst in 2012 inmiddels al 120 wedstrijden achter zijn naam heeft staan. De laatste weken stokte de teller even door een vervelende blessure, maar in drie van de laatste vier duels (waaronder twee bekerwedstrijden) kreeg Van der Wiel een basisplaats.

Titel
Basisspeler of niet, voor Van der Wiel lonkt nu al zijn zesde landstitel op rij. PSG heeft liefst 24 punten voorsprong op nummer twee Olympique Nice en lijkt de titel in de Ligue 1 nu al niet meer te kunnen ontgaan. Het zou voor Van der Wiel zijn vierde Franse kampioenschap betekenen in vier jaar, terwijl hij in de laatste twee seizoenen voor zijn vertrek uit Amsterdam ook de Nederlandse titel veroverde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.