Blanc en Van der Wiel zien kansen op Stamford Bridge

Reacties

PSG-coach Laurent Blanc ziet nog volop kans om ten koste van Chelsea een plek in de kwartfinale van de Champions League af te dwingen. De Fransman meent, net als Gregory van der Wiel, dat zijn ploeg heeft nagelaten zichzelf te belonen met een zege. In Parijs werd het dinsdag 1-1.

Blanc en Van der Wiel zien kansen op Stamford Bridge

'We speelden een goede wedstrijd, bijna perfect', luidde het behoorlijk positieve commentaar van Blanc na afloop. 'We hebben alleen nagelaten meer doelpunten te maken. Dat is wel frustrerend. Het was duidelijk dat Chelsea maar voor één ding kwam: het maken van een uitdoelpunt. Dat is helaas gelukt. Maar we hebben onze kwaliteiten getoond en ik ben trots op mijn ploeg. In de return moeten we op een slimme manier aanvallen. Als we goed genoeg verdedigen, is één treffer voldoende.'

Blanc, die in Frankrijk onder druk staat door de teleurstellende resultaten in de competitie, ging eveneens in op het media-oorlogje dat hij uitvocht met Mourinho in de aanloop naar het treffen. 'We hebben elkaar vooraf gesproken en elkaar geluk gewenst. Maar toen hij zei: "Jullie kunnen de vier competities waaraan je meedoet, allemaal winnen', overdreef hij een beetje. Hij heeft namelijk zelf zijn zinnen gezet op de Champions League', aldus Blanc, die behalve de race om de landstitel ook in de finale om de Coupe de la Ligue staat tegen SC Bastia en in het andere Franse bekertoernooi een kwartfinale tegen AS Monaco wacht.

Van der Wiel
Oranje-international Van der Wiel (op de foto in duel met Eden Hazard) was eveneens gematigd tevreden. 'Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Het is jammer dat hun doelpunt zo valt, ik denk dat dat een halve kans is. Verder hebben we bijna niets weggegeven, terwijl we zelf wel veel kansen hebben gehad. Na de 1-1 drukten we door en hadden we de 2-1 kunnen, en misschien wel moeten, maken', aldus de rechtsback, die bij de NOS aanvulde dat hij niet langer geplaagd wordt door fysieke klachten.

'Het gaat niet gemakkelijk worden in Londen, maar ik denk dat alles nog open ligt. Wij zijn nog niet op onze top, maar we hebben eerder wel laten zien in dit soort wedstrijden er te staan', keek Van der Wiel alvast vooruit naar de return op 11 maart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.