Blanc: 'Die goal goed voor het zelfvertrouwen van Cavani'

Reacties

Pas vlak voor het laatste fluitsignaal wist Paris Saint-Germain de winst veilig te stellen op bezoek bij APOEL Nicosia. Edinson Cavani (foto boven) wierp zich op als reddende engel van de Parijzenaars, door in de 87ste minuut voor het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd te tekenen. 'Dat is goed voor zijn zelfvertrouwen.'

Blanc: 'Die goal goed voor het zelfvertrouwen van Cavani'

Trainer Laurent Blanc was niet alleen dolblij dat zijn ploeg kort voor het einde de drie punten wist binnen te slepen; hij had extra aandacht voor de matchwinner. 'Het was goed dat Edinson dat doelpunt maakte', benadrukte de hoofdcoach na afloop van de 1-0 uitzege op Cyprus.

'De laatste tijd had hij wat minder vertrouwen in zichzelf, dus daarom is het extra mooi dat juist hij het winnende doelpunt verzorgde. Al moet ik ook direct stellen dat het hele team de felicitaties verdient.'

Belangrijkste
De late overwinning was inderdaad een felicitatie waardig, want de bezoekers mochten van geluk spreken dat zij nog niet tegen een (flinke) achterstand aankeken. Het was APOEL dat de beste kansen had, maar niet tot doelpunten wist te komen. Cavani lukte dat uiteindelijk wel. 'Voor een aanvaller is het maken van een doelpunt het belangrijkste wat er is', sprak de Uruguayaan.

'Ik werk hard om in topvorm te raken, zodat ik met mijn doelpunten belangrijk kan zijn voor het team. Zo kan ik een bijdrage leveren aan het behalen van de voor ons belangrijkste doelstelling: kwalificeren voor de knock-outfase.' Wat dat betreft staat Paris Saint-Germain er goed op. In Groep F staan de Fransen bovenaan met zeven punten uit drie duels, gevolgd door Barcelona (zes punten), Ajax (twee punten) en APOEL Nicosia (een punt).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.