Blanc: 'Champions League winnen ons ultieme doel'

Reacties

Paris Saint-Germain-trainer Laurent Blanc stelt de doelstelling van het winnen van de Champions League in aanloop naar de return tegen Chelsea niet bij. Ook niet nu zijn sterspeler Zlatan Ibrahimovic er enkele weken uitligt met een hamstringblessure.

Blanc: 'Champions League winnen ons ultieme doel'

'We vertrouwen niet op onze favorietenrol', stelt Blanc na de 3-1 zege op Chelsea in het heenduel van de kwartinale. 'Dinsdag zullen we goed voor de dag moeten komen. Chelsea zal de aanval zoeken om snel de score te openen. Dat biedt ons kansen. Maar dat betekent niet dat wij achterover gaan leunen.'

'We gaan met dezelfde intentie spelen als tijdens de thuiswedstrijd', aldus Blanc. 'Wij streven een hoog doel na. In de competitie willen we iedere wedstrijd winnen, maar ons ultieme doel is om de Champions League te winnen. Als we mee willen blijven doen moeten we dit ritme vasthouden.'

Tegenvaller
PSG ligt op titelkoers, op 19 april wacht de Franse bekerfinale terwijl een plaats bij de laatste vier in de Champions League voor het grijpen ligt.

Daarentegen is het ontbreken van Ibrahimovic in de return in Londen een bittere pil voor de Fransen.'De absentie van Ibrahimovic is een fikse tegenvaller, maar ook zonder hem hebben we goede resultaten geboekt. We hebben de kwaliteit in huis om de halve finale te halen', aldus zijn ploeggenoot Blaise Matuidi.

Blanc kan daarentegen wel weer beschikken over rechtsachter Gregory van der Wiel (foto rechts). De Nederlander ontbrak bijna een maand vanwege knieklachten, maar maakte afgelopen zaterdag zijn rentree tijdens het competitieduel met Stade Reims (3-0). 'Ik ben er klaar voor', laat Van der Wiel weten.

Dinsdagavond neemt Paris Saint-Germain het in Londen op tegen Chelsea. Het eerste duel in Parijs werd met 3-1 gewonnen door de puissant rijke club uit Parijs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.