Blamage Cambuur en MVV, Sparta nipt langs Volendam

Sparta Rotterdam ontdeed zich pas na verlenging van FC Volendam. SC Cambuur en MVV werden uitgeschakeld door respectievelijk De Graafschap 2 en de amateurs van Spakenburg.

FC Volendam-Sparta Rotterdam 1-2 na verlengingDe terugkeer van trainer Frans Adelaar bij FC Volendam verliep heel moeizaam. Met Sparta Rotterdam won hij pas na verlenging van de geplaagde ploeg uit de Jupiler League. Melvin Platje bezorgde de thuisclub met zijn treffer in de 85ste minuut een verlenging, maar in deze extra tijd was het Lerin Duarte die Sparta de 2-1 overwinning bezorgde op Volendam.

De Graafschap 2-SC Cambuur 1-0SC Cambuur, dat in de Jupiler League nog niet verloor en de tweede plaats bezet, blameerde zich door bij De Graafschap 2 onderuit te gaan. In Doetinchem verloor de ploeg van trainer Stanley Menzo met 1-0 door een treffer van Soufian El Hassnaoui in de 64ste minuut. Hij schoot van 25 meter de bal via de binnenkant van de paal achter Cambuur-doelman David Meul.

FC Dordrecht-Fortuna Sittard 3-2Marcus Rychlik zette Fortuna Sittard in de twaalfde minuut verrassend op een 1-0 voorsprong bij FC Dordrecht, maar al voor rust had de thuisploeg een voorsprong genomen door een eigen doelpunt van Abdülkerim Öcal en een treffer van John Verhoek. In de tweede helft bepaalden Moussa Kalisse (Dordrecht) en Zarko Grabovac (Fortuna) de eindstand op 3-2 in het voordeel van Dordrecht.

FC Omniworld-Helmond Sport 1-3Net als de wedstrijd FC Volendam-Sparta Rotterdam werd ook het duel tussen FC Omniworld en Helmond Sport beslist in de verlenging. Johan Voskamp en Donny Rijnink scoorden in de reguliere speeltijd, maar de bezoekers wisten zich te plaatsen voor de derde ronde van de KNVB-beker. In de dertig minuten extra speeltijd scoorden de bezoekers nog twee keer door Joost Habraken en Marc Höcher.

Telstar-Haarlem 1-3De streekderby tussen Telstar en Haarlem eindigde verrassend in een zege voor de bezoekers. Roel de Graaff en Laurent ten Heuvel bezorgden Haarlem een bliksemstart, waardoor de thuisclub al na een kwartier tegen een 2-0 achterstand aankeek. Raymond Fafiani bracht de spanning in de 71ste minuut terug door een strafschop te benutten, maar Marvin Wijks maakte tien minuten voor tijd nog de 1-3.

Spakenburg-MVV 3-1Ook MVV blameerde zich in de tweede ronde van de KNVB-beker. De ploeg uit de Jupiler League verloor op bezoek bij de amateurs van Spakenburg met 3-1. Faty Papy zette de ploeg uit Maastricht nog wel op een 1-0 voosprong, maar daarna ontpopte Danny van den Meiracker zich met twee treffers tot de grote man aan de kant van de thuisploeg, waardoor Spakenburg zich verrassend plaatste voor de volgende ronde van de KNVB-beker.