Blackburn, Sevilla en Spurs in ronde twee

Bekerhouder Sevilla plaatste zich eenvoudig voor de groepsfase van de UEFA Cup. Ook Tottenham Hotspur en Blackburn Rovers zijn van de partij in de tweede ronde.

Sevilla-Atromitos 4-0Na de 2-1 winst in Griekenland klaarde Sevilla in eigen stadion simpel de klus. De Spanjaarden werden daarbij geholpen door twee vroege eigen doelpunten van de gasten. Door doelpunten van Luis Fabiano en Kepa boekte de bekerhouder een ruime 4-0 zege.

Palermo-West Ham United 3-0Het aantrekken van de Argentijnse internationals Javier Mascherano en Carlos Tevez heeft West Ham United in Europa nog geen succes gebracht. The Hammers liepen een ruime nederlaag op in Palermo.

De Italianen hadden uit al met 1-0 gewonnen en scoorden in eigen stadion nog eens drie keer. Fabio Simplicio toonde zich met een laag schot en een lob over doelman Roy Carroll koelbloedig voor de goal. David Di Michele zorgde van dichtbij voor de 0-3 eindstand.

Tottenham Hotspur-Slavia Praag 1-0De Spurs plaatsten zich voor de groepsfase door twee keer met 1-0 te winnen van Slavia Praag. Tijdens de return in Londen openbaarde zich opnieuw het probleem waar de ploeg van trainer Martin Jol dit seizoen mee kampt: Tottenham scoort moeizaam.

Van de vele kansen die de Engelsen kregen wist alleen Robbie Keane er een te benutten. Op aangeven van oud-Feyenoorder Hossam Ghaly draaide de Ierse spits zich knap vrij en trof hij doel met een laag schot in de hoek.

Bayer Leverkusen-FC Sion 3-1Leverkusen balanceerde, na de 0-0 uit de heenwedstrijd, op de rand van uitschakeling toen Sion een kwartier voor tijd op 1-1 kwam via Gelson Fernandes. Lang hoefden de Duitsers niet te vrezen, want aanvoerder Carsten Ramelow herstelde de voorsprong binnen een minuut. Bernd Schneider besliste het duel definitief in het voordeel van Leverkusen door een strafschop te benutten. Sion eindigde de wedstrijd met slechts negen man na twee rode kaarten.

Blackburn Rovers-SV Salzburg 2-0Het Blackburn van André Ooijer plaatste zich eenvoudig voor de tweede ronde. Na de 2-2 uit de heenwedstrijd in Oostenrijk klaarden de Engelsen de klus op het eigen Ewood Park. Benni McCarthy opende de score, David Bentley zorgde met een fraaie volley voor de beslissende 2-0.

Celta de Vigo-Standard Luik 3-0Anders dan de uitslag doet vermoeden had Standard wel degelijk kans op de winst. Milan Rapaic en Sergio Conçeicao misten goede kansen voor de Belgen op 0-1 en Karel Geraerts miste bij een 1-0 achterstand een strafschop.

Celta was een stuk effectiever. De Spanjaarden hadden in België al met 1-0 gewonnen en deden dat voor de eigen aanhang nog een dunnetjes over. Fernando Baiano (twee keer) en Canobbio maakten de goals. Daniël de Ridder was geen speeltijd gegund.

SV Zulte Waregem-Lokomotiv Moskou 2-0Zulte Waregem zorgde voor een verrassing door Lokomotiv Moskou uit te schakelen. Na een 2-1 nederlaag in Rusland, wonnen de Belgen in eigen huis met 2-0. Tim Matthijs, afgelopen weekeinde in de competitie al goed voor drie doelpunten, opende de score. Tony Sergeant verzorgde de beslissende 2-0.

Bekijk hier al onze video's