Blackburn Rovers en Gomes na één seizoen uit elkaar

Nuno Gomes en Blackburn Rovers hebben in goed overleg besloten uit elkaar te gaan. De verbintenis van de inmiddels 36-jarige spits liep nog één jaar door.

Blackburn Rovers en Gomes na één seizoen uit elkaar

'Het was een eer om voor deze club te mogen spelen. Het was slechts één jaar, maar desondanks kijk ik met plezier terug op die periode', aldus Gomes op de clubwebsite. 'Ik wil de fans en de club bedanken voor de tijd dat ik hier heb mogen zijn.'

De ervaren aanvaller wil met het oog op de laatste jaren van zijn actieve loopbaan meer aan spelen toekomen en gaat om die reden op zoek naar een nieuwe werkgever. Gomes kwam in de zomer van 2012 over van Sporting Braga naar Blackburn Rovers, dat dit seizoen op de zeventiende plaats eindigde op het tweede niveau in Engeland.

De start van de ex-speler van onder meer Benfica en Fiorentina was veelbelovend. In de eerste negen competitiewedstrijden startte Gomes steeds in de basis en was hij vier keer trefzeker. Daarna stagneerde de productie van de aanvaller, die sinds de komst van manager Gary Bowyer op weinig speeltijd kon rekenen.

'Ik begrijp dat hij in de laatste fase van zijn carrière meer aan spelen toe wil komen', aldus Bowyer. 'Die garantie kan ik hem echter niet geven. Daarom zijn we in goed overleg uit elkaar gegaan.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen