B-keus United met speels gemak langs Schalke 04

Manchester United kan zich gaan opmaken voor de CL-finale tegen Barcelona. De Engelsen toonden zich in een tweeluik de meerdere van Schalke 04. Na de 2-0 winst van vorige week trokken The Mancunians deze keer met 4-1 aan het langste einde.

B-keus United met speels gemak langs Schalke 04

Hoewel United met een veredeld tweede elftal aan de wedstrijd begon, was dat niet te zien aan de krachtsverhoudingen binnen de lijnen. De ploeg van trainer Alex Ferguson kon het tegen het zwakke Schalke prima af zonder spelers als Wayne Rooney, Nemanja Vidic en Ryan Giggs en kwam na een klein halfuur op voorsprong door een droge schuiver van Luis Antonio Valencia.

De openingstreffer werd vijf minuten later gevolgd door de 2-0 toen Valencia verdwaalde in een rush, maar de bal tot zijn verbazing zag belanden bij ploeggenoot Darron Gibson. Deze bedacht zich niet en vuurde af richting Manuel Neuer. De Duitse sluitpost, in de heenwedstrijd ondanks de 2-0 nederlaag nog uitblinker, blunderde ditmaal opzichtig.

De Duitsers stonden voor de bijkans onmogelijke opgave op Old Trafford vijf keer te scoren. Al slaagde de ploeg van trainer Ralf Ragnick daar onlangs op bezoek bij Internazionale (5-1) nog wel in, tegen United behoorde dat scenario geen moment tot de mogelijkheden.

Wel wist de ploeg nog voor rust de aansluitingstreffer te forceren. Chris Smalling verspeelde bij het uitverdedigen knullig de bal, waarna deze in een klutssituatie terecht kwam bij José Manuel Jurado. De spelmaker haalde vanaf de rand van de zestien kiezelhard uit, waarbij Van der Sar kansloos was: 2-1. Na rust waren de bezoekers niet bij machte United nog in verlegenheid te brengen. Vermeldenswaardig was nog wel dat bij Schalke 04 Klaas-Jan Huntelaar halverwege de tweede helft in het veld kwam. De Nederlandse spits loste Benedikt Höwedes af en maakte zo zijn rentree na een lange periode van blessureleed.

Veel kon Huntelaar niet betekenen voor zijn ploeg. Sterker nog, opgezweept door het enthousiaste publiek zette de thuisploeg in het laatste kwart nog even aan. Kort na de invalbeurt van Huntelaar bracht United de stand op 3-1. Nani speelde zich knap vrij op de rechterflank en trok goed voor. De Braziliaanse middenvelder Anderson leek aanvankelijk lang te treuzelen, maar frommelde de bal alsnog onder de grabbelende Neuer door.

Even later was dezelfde Anderson voor de tweede keer het eindstation van een prima aanval. Het laatste passje kwam van de voet van Dimitar Berbatov. De Bulgaar moet normaliter genoegen nemen met een plaats op het tweede plan achter Wayne Rooney en Javier Hernández, maar toonde zich niet zelfzuchtig.

United toonde zich mild en liet het bij 4-1. United kan zich dientengevolge gaan opmaken voor de finale van de Champions League. Deze wordt gespeeld op 28 mei in de Engelse voetbaltempel Wembley. Tegenstander is Barcelona, dat Real Madrid uitschakelde. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's